KRALJICA BURLESKE

Žena koja je striptiz pretvorila u umjetnost

Nerma AJNADŽIĆ

8.4.2018

Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz

Ditu fon Tiz (Von Teese, 45) ili kraljicu burleske, kako je mnogi nazivaju, očekuju mnogi nastupi u Americi u okviru njene aktuelne turneje. Evropski dio turneje počinje u oktobru, a obuhvatit će gradove poput Amsterdama, Berlina, Londona, za koje su ulaznice već rasprodate.

Dita je slavu stekla zanosim plesnim umijećem, zbog kojeg je postala oličenje seksepila, ali i brakom s kontroverznim muzičarom Merilinom Mensonom (Marilyn).

Blijed ten

U jednom intervjuu govorila je o svom zanimanju, zbog kojeg je mnogi smatraju i striptizetom, ali i o vezi sa Mensonom. Otkrila je i jedan ružan doživljaj iz djetinjstva.

- Nisam mislila da ću postati slavna. Počela sam se time baviti, jer mi je bilo zabavno, niko to prije mene nije radio – rekla je.

S obzirom na to da Dita ima veoma blijed ten, koji je na neki način i njen zaštitni znak, istaknula je da joj je veoma teško u Los Anđelesu zbog visokih temperatura.

Većinu vremena provodi u kući. Kad ide na pijacu, stavlja ogromne količine kreme za sunčanje i nosi veliki šešir.

Kad je išla u srednju školu, otac ju je jednom prilikom izbacio iz kuće.

- Sakupljala sam seksi donje rublje i trošila sav novac na to. On, kao i većina ljudi, nije mogao shvatiti da to nisam radila da bih zavela muškarce nego sam to, jednostavno, voljela nositi – prisjetila se.

Umjetnik i muza

S kultnim Merilinom Mensonom zabavljala se pet godina prije nego što su se u novembru 2005. vjenčali. No, brak je potrajao samo godinu te je već u decembru 2006. Dita podnijela zahtjev za razvod.

Nedavno je izjavila da se ne kaje što se razvela od Mensona te da smatra da je to bila ispravna odluka.

- Imam drage uspomene iz prve polovine naše veze. Bilo je to romantično vrijeme umjetnika i muze. Tada je napravio album “The Golden Age of Grotesque”, za koji ga je inspirirao moj svijet burleske. Ali, druga polovina veze postala je prilično mračna – priznala je ova ljepotica.

Menson, iako nije tip osobe koja otvoreno pokazuje emocije, jednom prilikom, kad su ga pitali za Ditu nakon njihovog razvoda, pokazao je svoju naklonost prema njoj.

- Iako je propala, to je bila moja najduža veza do sada – kazao je Menson.

Crveni karmin

Dita je otvoreno ispričala da voli pripremati svoje plesne nastupe i da to zna raditi satima. Priznala je, ipak, da se slobodnim danima ne trudi pretjerano oko izgleda.

- Stavim crveni karmin i potrudim se da mi kosa liči na nešto – otkrila je.

Dodala je da će od plesa možda odustati kad bude imala pedeset godina, nakon čega bi mogla samo pjevati na pozornici.



Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.