MUZIKA

Čola: Samo sam zbog publike i dalje na sceni

Avaz.ba

29.4.2018

Iako je jedan od najpopularnijih pjevača na prostoru bivše Jugoslavije, Zdravko Čolić ostao je jednostavan i prizeman. Otvorenost prema publici, veliki hitovi, talent i ljubav prema poslu, zagarantirali su mu mjesto vladara muzičke scene regiona, a on napominje da popularnost nije tako lijepa kako mnogi misle. Kao i u svakom poslu, i estrada ima svoje loše strane.

- Stojim iza svog posla, to je moj posao i moj život. Svaki posao je težak, i nekada nije lako otputovati i pjevati i kada ti se ne pjeva, ali to je tvoj posao i čovjek se mora spremiti da radi svoj posao, a u mom slučaju, da zadovolji publiku koja ga očekuje, voli, prati. To je nešto što se radi s ljubavlju, i mislim da je o tome suvišno govoriti. Dok to možeš, dok te traže, dok si raspoložen i u dobroj kondiciji – dužan si na neki način da odgovoriš na svoje obaveze i sva ta putovanja neće padati teško. Koncerti su nešto čime se čovjek bavi kao i svakim drugim poslom - rekao je Čola za "Graciju". 

Dodao je da je najponosniji na publiku koja ga prati i muziku koja živi, na sve generacije koje dolaze na njegove koncerte. 

- Veliki je taj generacijski raspon, i kada svi u jedan glas pjevaju zajedno sa mnom pjesme koje su često starije od mlađeg dijela publike, znači da je vrijedilo to što sam radio. Sigurno da postoji kao i u svačijem životu, ali ono što je trebalo zaboraviti, vjerujte, već sam zaboravio - kazao je on.

Vlasnik legendarnih pop-hitova kaže da ga upravo publika i činjenica da ga traže, “drže” u poslu.

- Uvijek publika, ako te traže, dolaze na koncerte, slušaju tvoju muziku, čekaju nove pjesme i pjevaju ih već na prvom sljedećem koncertu zajedno s tobom. Mislim da od toga jačeg pokretača nema. A onda, radiš posao koji voliš, uživaš i sam u tome, pa i živiš od toga – sve to skupa je snažan motiv da se čovjek bavi ovim poslom - dodao je Čola. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.