FILM I TV

Kristin Dejvis, zvijezda serije „Seks i grad“, usvojila još jedno dijete

CDM

7.5.2018

Iako je odlučila da bude sama u životu, holivudsku glumicu Kristin Dejvis (Kristin Davis, 53) to nije spriječilo da se ostvari u ulozi majke.

Prije sedam godina usvojila je djevojčicu Gemu Rouz, a sada je u njihovu porodicu, kako je novinar Mark Malkin (Marc Malkin) na svom Facebook profilu objavio, glumica usvojila i dječaka.

- Sada je dvostruko blagoslovljena! Čestitam! - napisao je Malkin.

Kristin je oduvijek govorila da je njen majčinski instinkt zaista jak i da je želja za usvajanjem djece oduvijek bila prisutna, više nego želja za partnerom. Međutim, zvijezda serije “Seks i grad” nije zamišljala da je to toliko težak i složen proces.

- Kada prvi put usvojiš dijete, kažu ti da se prema njemu ophodiš kao da si bebisiterka, a ne majka, jer postoji period predomišljanja. Ovaj prag, tačnije vrijeme, u svakoj državi je drugačije, ali u Kaliforniji rok za “vraćanje djeteta” je 48 sati. Stoga, žena se veoma trudi da se ponaša kao dadilja, ipak znajući da je to totalno nemoguće - otkrila je glumica u intervju, koji je 2012. godine dala Andersonu Kuperu.


O podizanju djeteta druge boje kože prvi je puta progovorila 2016. godine, rekavši da je mislila da zna sve o svojim bjelačkim privilegijama. Međutim, poslije usvajanja djeteta tamne kože, shvatila je koliko ljudi imaju loš poriv protiv djeteta druge boje kože.

- To me plaši. Uvijek joj govorim – tvoje kovrdže su predivne, tvoja tamna koža je predivna. Ti si prelijepa i imaš moć. Ti si boginja.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.