JET SET

Kim Kardašijan na udaru javnosti zbog fotke koja potiče na nešto užasno!

Avaz.ba

17.5.2018

Kim Kardašijan (Kim Kardashian) je jedna od najpraćenijih i najutjecajnijih ličnosti na svijetu te joj razne kompanije šalju ponude da reklamira njihove proizvode na društvenim mrežama.

Pratioci slavne starlete nisu bili zadovoljni kada su saznali koga je Kim riješila da reklamira. 

Naime, Kim je sinoć na Instagramu objavila fotografiju na kojoj reklamira lizalice za smanjenje apetita. 

Proizvod je prije svega namijenjen onima koji namjeravaju izgubiti kilograme, i to tako što će se bez muke izgladnjavati. Kako ovo nije zdrav način mršavljenja, Kim se našla na udaru javnosti.

Fotografiju su preplavili negativni komentari u kojima je Kim optužena da šalje pogrešnu poruku svim mladim djevojkama. Polemika je brzo prešla i na Twitter, gdje su se oglasile i brojne važne ličnosti, također osuđujući rijaliti zvijezdu. Među njima je i doktor Lijam Heket.

– Poremećaj ishrane je pravi problem našeg društva, naročito mlađe populacije. To što Kim Kardašijan aktivno potiče svoje fanove da razviju nezdravu vezu s hranom je zastrašujuća i zabrinjavajuća – napisao je doktor na Twitteru.

Negativni komentari ne prestaju da pristižu.

- ''Znaš li da ti imaš ogroman utjecaj na djevojčice širom svijeta i da te uglavnom prate šta god da radiš?", "Misliš li da je ovo dobar primjer koji im šalješ, pogotovu onim djevojčicama koje imaju kompleks zbog svog izgleda?", "Stvarno degutantno", samo su neki od komentara. 

Iako se našla na udaru, Kim nije obrisala sliku s Instagrama.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.