GLUMCI

Ideje pored rijeke: Dragan Marinković Maca pričao o novim projektima

Marinković: Predstava će biti tragikomična, kao naši životi što su

Piše: N. Aj.

28.5.2018

Dragan Marinković Maca na svom Facebook profilu šaljivim videosnimcima najavio je gostovanja po Bosni i Hercegovini s kabareom „Dva i pol muškarca“ 

Prema svemu sudeći, imat će radan početak ljeta. Tako će 7. juna obradovati publiku u Kaknju, nakon čega će 8. juna nastupiti u Istočnom Sarajevu. Već sutradan, 9. juna, Marinković će otputovati za Beč i, prema dosadašnjim iskustvima, do suza nasmijati publiku, nakon čega će se vratiti u BiH i 10. juna nastupiti u Čapljini.

Uvijek raspoloženi Maca rado se javio na naš poziv i rekao nam da je u planu još jedna turneja po Australiji, ali i Americi.

- U Australiju bih trebao ponovo ići krajem godine, kao i u Ameriku. Ali moram prvo zbog viza i svega vidjeti. Prošle godine sam bio u Australiji s predstavom „Sunce tuđeg neba“, pa bih sada možda izveo „Mahalca“ – govori Marinković.

Ovom prilikom otkrio nam je i da priprema novi projekt.

- Mislim da bih iduću predstavu trebao prezentirati javnosti najesen, naravno ne ranije. Ne smijem još mnogo govoriti, ali tematika se tiče sviju nas. To je možda neki omaž ovim vremenima u kojima živimo. Isto će biti tragikomična kao i naši životi što su. Ne bih sada više otkrivao zato što i ja sada s ovim ljudima s kojima pišem sve to još se borim, razgovaramo, sjedimo pored rijeke i razmišljamo gdje smo pogriješili u životu i padaju nam dobre ideje napamet – kazao je Marinković kroz smijeh.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.