PROBLEMI

Karleuša stalno priča o nasilju nad ženama, a sada je jasno zašto: Pjevačica je već godinama i sama žrtva

Espreso.rs

30.5.2018

Jelena Karleuša je definitivno jedan od najglasnijih boraca za prava žena, životinja, LGBT osoba i uopće svih ugroženih skupina u našoj zemlji. Ona je više puta izjavila da se najviše u životu kaje jer je jela meso i nosila krzno i da se puno promijenila tokom svoje karijere.

Ona je jedina muzička zvijezda koja je stala na crtu političarima, a vjerujemo da tim političarima nije lako kada moraju u duel sa JK.

Ipak, Jelena je najglasnija kada je u pitanju nasilje nad ženama.

- Mene nikada niko nije udarao, niko me batinama nije vaspitavao, uvijek je to bilo onako kako treba. Ja sam to prenijela na svoju djecu, kćerke koje će sutra biti majke - rekla je jednom prilikom pjevačica, ali sada je progovorila o tome šta sve trpi zarad svojih principa i stavova.


- Verbalna i fizička agresija prema ženama na Balkanu je sasvim normalna pojava. I javne ličnosti poput mene od muškaraca javno doživljavaju strašne uvrede, a da niko ne reagira! A ja pokušavam da nametnem temu prava životinja... Pa žene su najugroženija vrsta na Balkanu - napisala je JK u svom najnovijem tvitu.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.