Glumac heroj: Šerlok savladao četvoricu pljačkaša

CDM

Glumca Benedikta Kamberbača (Benedict Cumberbatch) slave kao heroja u Velikoj Britaniji nakon što je spriječio četvoricu razbojnika da opljačkaju jednog kurira na biciklu u Londonu, prenosi CdM. 

Kamberbač se vozio Uberom zajedno sa svojom suprugom Sofi Hanter (Sophie Hunter) kada je baš u blizini ulice Bejker – adresi fiktivnog lika Šerloka Holmsa (Sherlock Homes), kojeg je s velikim uspjehom igrao u TV seriji BBC-a, zaustavio auto i krenuo u akciju spašavanja, piše ''Independent''.

Svjedoci kažu da je glumac, kada je ugledao četvoricu razbojnika kako pokušavaju opljačkati kurira kompanije “Deliveroo”, prvo uzviknuo “ostavite ga na miru”, da bi zatim i sam uletio u sukob i počeo da odguruje napadače, a ubrzo mu se u tome pridružio i vozač Ubera Manuel Dijas.

Očevici dodaju i da su razbojnici pokušali udariti glumca i da su pobjegli kada su vidjeli s kim imaju posla, ostavši pri tome bez plijena.

Nesretni kurir je, međutim, dobio udarac vinskom bocom u glavu.

U kratkoj izjavio za tabloid “Sun” Kamberbač je potvrdio da se sukobio s pljačkašima, objasnivši da je to uradio “zato što je morao”.

NA VRH

Podijeli članak na