NAKON HAPŠENJA U KALIFORNIJI

Rade Šerbedžija: Nisam pio viski, dali su mi da platim kauciju

24sata.hr

30.6.2018

Američki portal TMZ objavio je kako je Rade Šerbedžija (71) uhapšen prošle subote u Santa Moniki u Kaliforniji nakon što su policajci uočili kako Lexusom krivuda cestama. Policija ga je zaustavila, nakon čega se, kažu, ispostavilo da je glumac za upravljačem bio pijan.

Glumca su zaustavili nakon što je gotovo udario u nekoliko drugih automobila, a kod njega su navodno pronašli otvorenu bocu viskija.

- Nisam počinio nikakav prekršaj, zaustavili su me reda radi. Imao sam 0,8 promila, tri puta su mi radili alkotest - priznao je glumac i pjesnik za 24sata.hr.

Policija u Santa Moniki je na svojoj internet-stranici potvrdila da je Šerbedžija uhapšen prošle subote.

- Prepoznali su me policajci, pa su mi dopustili da platim kauciju i da izađem iz zatvora - rekao je Šerbedžija i dodao da u automobilu nije pio viski, već je prije vožnje popio čašu vina.

Posljednjih pet mjeseci glumac je bio u Los Anđelesu na snimanju serije „Strange Angel“. Vratio se prošle nedjelje i krenuo raditi na 18. sezoni kazališta Ulysses, a jučer je bio na pulskom otoku Sveta Katarina, na kojem je izvedena baletna predstava „Gospoda Glembajevi“.

U Americi je snimio deset epizoda serije kojoj je radnja u 1938. godini. Priča se temelji na istinitim događajima i radi se o naučnicima koji žele poslati raketu u orbitu. Snimao ju je CBS, a Rade je i najbližima krio o čemu je riječ.

- Takva je politika kompanija. Sada se počela prikazivati u Americi, mislim da će bit uspješna. Nije me bilo pet mjeseci, ali glumačka ekipa bila je izvrsna i vjerujem da će serija uspjeti. Glumim profesora iz Evrope - rekao je Šerbedžija.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.