SKANDAL

Tri nove optužbe za seksualno uznemiravanje: I Pirs kaže da Spejsi ima ''aktivne ruke''...

Avaz.ba

4.7.2018

Dvostruki oskarovac Kevin Spejsi (Spacey, 58) od prošle je godine na meti glumaca koji su ga optužili za seksualno uznemiravanje. Iako ga kolege cijene zbog njegovog rada i glumačkog talenta, priznaju da je bilo teško s njim snimati jer ih je glumac američke serije ''Kuća od karata'', kako tvrde, neprimjereno dirao.

- Teško je o tome pričati u ovom trenutku. On je nevjerovatan, čudesan glumac. Bilo je malo teško s Kevinom. Ruke su mu bile aktivne. Na svu sreću, imao sam 29 godina, a ne 14 - izjavio je australski glumac Gaj Pirs (Guy Pearce, 50) za televizijsku emisiju ''Interview''. 

Pirs je sugerirao da ga je Kevin ''pipao'' tokom cijelog snimanja filma ''L.A. Povjerljivo'' iz 1997. godine.

Spejs je već suočen s nekoliko optužbi, a najnovije tri su se navodno dogodile 1996. i 2008. u Londonu i Lambetu. Dok je radio u pozorištu, javilo se više od 20 ljudi koji su naveli tvrdnje protiv glumca, što čini ukupan broj njegovih žrtava 30.  

- Pozvao me na svoju zabavu, a zatim me odveo u svoj apartman i ''legao na mene'' - optužio ga je prošle godine glumac Antoni Rep (Anthony Rapp, 46), koji je, kako kaže, tada imao samo 14 godina. 

Okrivljeni glumac nakon lavine optužbi koje su počele stizati javno se izvinio svima koji misle da ih je seksualno uznemiravao na bilo koji način.

- Šokiran sam ovom pričom. Iskreno, ne sjećam se tog događaja, ali, ako je bilo tako kako on tvrdi, onda mu dugujem svoje najdublje izvinjenje za moje, očito, neprimjereno pijano ponašanje - istaknuo je Kevin, dodavši kako je bio u vezi i sa ženama i s muškarcima.

Policija trenutno provodi istragu nad glumcem, a nijedna tvrdnja još nije dokazana.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.