MUZIKA

Ne postoji nagrada koju nisam dobila

Piše: N. AJNADŽIĆ

14.7.2018

Muzički festival Ilidža 2018 bit će održan od 18. do 21. jula. Kao i do sada, na ilidžanskoj pozornici publika će moći slušati neke od velikana narodne muzike, kao i nove izvođače koji će nastupiti u okviru takmičarske noći.

Sve prevazišla

Hanka Paldum, diva sevdaha, član je žirija koji će odlučivati o pobjedniku. Ona će i nastupiti u revijalnom programu, ali će i primiti nagradu za životno djelo.

- Spomenuli su mi nagradu, ali ne znam sve. Iskreno, ne potcjenjujem ništa, svaka nagrada je dobrodošla, jer pokazuje da ljudi vrednuju i cijene moj rad, ali ja sam više sve nagrade prevazišla. Ne postoji nagrada koju nisam dobila – kaže Paldum.

Prisjetila se i svojih početaka upravo na sceni Ilidžanskog festivala.

- Mnogi su tu i započeli karijeru. Ali su uglavnom učestvovale i najveće zvijezde, jer nije mogao svako pjevati. Velika je čast bila debitantu pojaviti se na toj sceni. Sjećam se kada sam bila debitant i kada su me uvrstili da pjevam na Festivalu, mislila sam da niko na svijetu nije veći od mene, bolji ni sretniji – prisjetila se Hanka.

Moji koraci

Dodaje da tada nije mogla ni zamisliti da će upravo na toj bini, godinama poslije, njoj dodijeliti priznanje za životno djelo.

- Ma, ni pomisliti nisam mogla da ću dosegnuti do ovih visina u karijeri koje sam postigla. Naravno, niko ne može znati. Radovala sam se svakom svom pomaku... A kamoli doživjeti to. Nekada sam se takmičila i borila s najvećim imenima jugoslavenske muzičke scene. Danas sam doživjela da sam u žiriju i da ocjenjujem druge. Hvala Bogu, to su takvi uspjesi da čovjek može biti samo sretan i ponosan na svoju karijeru – ističe Paldum.

Unuče, moje mače

Hanka Paldum je krajem aprila dobila i drugo unuče - dječaka Ishaka. Kada smo je pitala za njega, ali i za stariju unuku Širin, Hanka nije krila veliku sreću.

- Unuče, moje mače. Dobro su, hvala Bogu, i Širin i Ishak – kazala je Hanka tepajući.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.