ŽIVOTNA PRIČA

Uspješna bodibilderica i majka šestero djece pobijedila sebe i predrasude

Instagram

nezavisne.com

16.7.2018

Fitness model i majka šestero djece Tenil Dunkan zauzela je drugo mjesto na takmičenju bodibildera održanom proteklog vikenda u Australiji.

No, ovoj 35-godišnjakinji odrastanje nije bilo nimalo jednostavno. Kaže kako se sjeća okrutnih šala koje su vršnjaci zbijali na račun njenog izgleda.

- U srednjoj su mi se školi izrugivali zbog mnogo toga. Govorili su mi da nemam grudi ili da mi je zadnjica široka. Počela sam u to vjerovati - otkrila je Tenil.

Godinama kasnije, nakon što je rodila četvero djece, u formi je i prolazi pozornicom obučena u minijaturni bikini bez imalo srama. Vježbati je počela prije sedam godina kad se osjećala loše i umorno.

- Bila sam iscrpljena i mrzila sam vježbati. Posljednja stvar koju sam htjela je provesti malo slobodnog vremena koje sam imala u teretani - izjavila je Tenil ranije za "Daily Mail".

- Počela sam se brzo umarati. Radila sam ono što radi većina mama. Unosila sam malo kalorija kako bih bila mršava, a to je rezultiralo ekstremnim umorom. S prijateljicom sam posjetila stručnjaka koja je odmah vidjela da sam slaba i rekla da nemam mišiće i moram početi više jesti.

Tada se odlučila posvetiti tome da ojača i postane zdravija treninzima dizanja tegova i pravilnom prehranom.

- Ludjela sam od pomisli da će mi zadnjica narasti. Počela sam vježbati tri dana u sedmici. Brzo sam otkrila bodibilding i bila na treninzima šest dana u sedmici.

Tenil danas kaže kako zaposlene mame ne moraju posvetiti život vježbanju, ali moraju biti disciplinirane.

Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
+4
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.