PROBLEMI

Van Dam je bio "našmrkan do besvijesti": Reditelj filma "Ulični borac" otkrio kroz šta je sve prolazio zbog čuvenog glumca

Printskrin: Youtube

Avaz.ba

19.7.2018

Stiven de Suza (Steven de Souza ), reditelj akcionog filma "Ulični borac", rekao je za britanski "Gardijan" da je snimanje filma, u kome su bile prisutne scene nasilja, kao i oružje, bilo slično onome što se vidjelo na platnu.

Otkrio je da je glavni glumac Žan-Klod Van Dam (Jean-Claude Van Damme) imao probleme sa zavisnošću, pa je zbog toga pravio probleme na snimanju.

- Nisam o tome mogao tada pričati, ali mogu sad. Žan-Klod je bio "našmrkan" do besvijesti. Studio je morao angažirati osobu koja se brinula o njemu, ali se ispostavilo da je i taj čovjek imao loš utjecaj. Žan-Klod je stalno javljao da je bolestan i bio sam primoran "kopati" po scenariju kako bih našao nešto drugo što bismo mogli snimati, nisam mogao samo sjediti satima i čekati na njega. Producenti su mu dva puta dozvolili da ide u Hong Kong i oba puta je kasnio, a ponedjeljkom uopće nije ni dolazio - rekao je Suza.

Međutim, problem ovog filma nije bio samo Van Dam, već i glumci koji nisu bili upućeni u videoigricu prema kojoj je film snimljen, tako da je film doživio totalnu propast i ispostavilo se da je pravi promašaj.

- Nisam znao ništa o liku koji igram, nisam znao za videoigricu, nisam imao pojma šta trebam raditi. Trebalo je da budem ludi naučnik. Pomislio sam - koja vrsta naučnika i zbog čega sam uopće poludio? - rekao je glumac Rošan Set.

Iako je sniman devedesetih na Tajlandu, kada je postojala mogućnost da dođe do vojnog puča u toj zemlji, i uz sve kritike i poteškoće, film je zaradio oko 105 miliona dolara.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.