MUZIKA

Zarađuju milione kao od šale: Ovo je lista najplaćenijih muzičkih zvijezda na svijetu

Screenshot

Avaz.ba

24.7.2018

Svjetske muzičke zvijezde uveliko su materijalizirale svoju slavu, a zahvaljujući svojoj popularnosti, hitovima i nastupima, zgrću milionske iznose. Časopis ''Billboard'' je sastavio listu najplaćenijih muzičara na svijetu, a ko se nalazi na njoj, pogledajte i sami.

Krenimo od desetog mjesta.

10. ''Coldplay'' - Kris Martin i društvo imaju iza sebe uspješnu godinu, prije svega dobro su prošli finansijski. Ukupno su zaradili 26,5 miliona dolara.

9. Rodžer Voters (Roger Waters) - Legendarni član sastava "Pink Floyd", koji je prije nekoliko godina imao koncert i u Beogradu, prilično se obogatio. Ove godine je zaradio 27,2 miliona dolara.


8. ''Guns N' Roses'' - Eksl Rouz (Axl Rose), Sleš (Saul Hudson), Daf Mekagan (McKagan) i ostali članovi ovog sastava obradovali su mnoge kada su zajedno krenuli na svjetsku turneju. Od nje su itekako materijalno profitirali, a za sada su od turneje inkasirali 25,9 miliona dolara. Međutim, njihova ukupna godišnja zarada je za nijansu viša i iznosi 27,8 miliona dolara.


7. Bili Džoel (Billy Joel)- Veteran svjetske muzike i dalje žari i pali. Njegovi nastupi su posjećeni, što se odrazilo i na njegov finansijski konto. Bili je ove godine inkasirao 29,2 miliona dolara.


6. Lejdi Gaga (Lady Gaga) - Američka pop zvijezda zaradila je milione i milione dolara, prije svega zahvaljujući svojoj turneji. Njena ukupna godišnja zarada iznosi 29,7 miliona dolara.


5. Ed Širan (Edward Sheeran) - Ovaj momak iz Engleske ima iza sebe još jednu uspješnu godinu, pri čemu je zaradio 31,3 miliona dolara.


4. Bruno Mars - Šta tek reći za Bruna Marsa, koji je ove godine "dobar" za 40,7 miliona dolara!


3. ''Metalika'' - Džejms Hetfild (James Hetfield), Lars Ulrih (Lars Ulrich) i ostatak ekipe imaju razloga za slavlje, jer su ove godine inkasirali nevjerovatnih 43,2 miliona dolara.


2. Gart Bruks (Garth Brooks) - Za Garta Bruksa vjerovatno niste čuli, ali on je izuzetno popularan u Americi. Ovaj kantautor i pjevač je zaradio je milione zahvaljujući turneji, a može da se pohvali da je i ove  godine inkasirao 52, 2 miliona dolara.

1. U2 - Čuveni sastav iz Irske isto je zaradio milione zahvaljujući turneji. Bono (Paul David Hewson), Edž i ostali inkasirali su ogromnih 54,4 miliona dolara.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.