VELIKO SRCE

Human gest: Džoni Dep donirao 60 hiljada eura da bi vizažistica opet hodala

Džoni Dep

Avaz.ba

25.7.2018

Vizažistica Bili Vatkins (Billie Watkins) iz Londona radila je na filmu ''Čudesne zvijeri i gdje ih naći'', čiji je scenarij napisala J. K. Rovling (Rowling). U oktobru prošle godine Bili je dobila sepsu i meningitis. Došla je ljekarima sa simptomima sličnima prehladi, a nekoliko sati nakon toga borila se za život.

Dali su joj samo deset posto šanse za preživljavanje te su je ''zakačili'' za aparate koji ju održavaju na životu. Dok se njeno tijelo borilo da spasi vitalne organe, cirkulacija u rukama i nogama je postajala sve lošija, što je rezultiralo amputacijom pet nožnih prstiju, piše ''Daily Mail''.

Kolega sa seta Džoni Dep (Johnny Depp), nakon što je čuo za tragediju koja ju je snašla, donirao je pet hiljada funti (oko 60 hiljada eura) za protetičke prste da bi opet mogla hodati. Do sada je prikupljeno 5.545 funti (oko 6.241 euro), što će biti dovoljno da bi Bili opet prohodala.

Dok je bila u komi, roditelji su joj neumorno masirali lijevu ruku da bi pružili nadu da će jednog dana moći nastaviti raditi što je i do sada.  

- Kao vizažisti, prsti su vam alat, poput četki ili čarobnih štapića - napisala je njena prijateljica, također vizažistica Sarah Edvards-Najt (Edwards-Knight).

Otkad je Bili 2016. diplomirala na London College of Fashion, san joj je raditi u filmskoj industriji. Osim s Depom, radila je s velikim brojem poznatih glumaca i umjetnika.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.