JET SET

Priča iz Oliverovog života koju mnogi ne znaju: Dragojević je svojim glasom "osvojio" ovu svjetsku muzičku zvijezdu

Arhiv

Avaz.ba

31.7.2018

Oliver Dragojević, jedan od najvećih muzičara s ovih prostora, preminuo je 71. godini. Gostujući u Jutarnjem programu Prve TV, poznati novinar Petar Peca Popoviću govorio je o legendarnom hrvatskom kantautoru i otkrio neke činjenice o njemu o koje mnogi nisu znali.

- Posljednjih mjeseci je sam sebi kupio ono što je želio. Najbolji električni klavir. Stavio ga je na svoju terasu u Vela Luci, zastaklio je, tamo je sjedio i svirao. Iako je znao da vijek upotrebe tog klavira možda neće biti dug, on ga je kupio i sebi priuštio - rekao je Peca Popović voditeljici Nataši Miljković.

Ali to nije bilo sve. Peca Popović je otkrio da je Oliver oduševio jednu svjetsku muzičku zvijezdu, čuvenog Pola Janga.

- Jedna priča koju sam čuo od Džibe (Gibonni, prim. aut). Poslije nekog koncerta u Las Vegasu, Oliver je u baru sjeo za klavir i počeo da svira i da pjeva evergrine. Ne svoju muziku, počeo je da pjeva "Bitlse", crne muzičare koje su na njega utjecali. Cjeli bar je tapšao i u jednom momentu pored njega izađe čovjek, stane pored njega. Oliver počne da pjeva "Yesterday" (veliki hit od "Bitlsa", prim. aut), on pjeva u duetu. Oliver počne da pjeva "I'll Put Spell On You", on s njim pjeva. Ispostavi se da je to Pol Jang, koji je izašao iz publike, prišao tu jer mu se dopalo - rekao je Peca Popović.

Podsjetimo, Pol Jang je stekao svjetsku slavu po hitovima kao što su "Come Back And Stay", "Everytime You Go Away", duetu s Cukerom "Senza Unna Donna" i mnogim drugim. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.