TUŽNA VIJEST

Preminula Morgana King, čuvena džez pjevačica

Scena iz fila

Avaz.ba

16.8.2018

Morgana King, čuvena džez pjevačica preminula je u 88. godini. Morgana je snimila tri albuma za izdavačku kuću Frenka Sinatre, a ostala je upamćena po ulozi supruge Brandovog don Vita Korleona u prvom “Kumu”.

Pjevačica je preminula 22. marta u Palm Springsu od nehodžkinskovog limfoma, ali se za njenu smrt saznalo tek 12. avgusta kada je njen prijatelj Džon Hoglund javnost obavijestio postom na društvenoj mrežo Facebooku.

Morgana je postala poznata 1964. kada je izvela pjesmu “A Taste of Honey”. Snimila je tri albuma za izdavačku kuću Frenka Sinatr, piše “Telegraph.co.uk”.

Pojavila se u “Kumu” (1972) kao mama Karmela Korleone, igrala je sa Brandom i pjevala “Luna mezz’ ‘o mare” tokom scene vjenčanja. Pošto nije željela da je snimaju u kovčegu, u drugom nastavku filma, Kopolina majka Italija bila joj je dublerka.

Igrala je i u “Brooklyn State of Mind” (1998) sa Denijem Ajelom, kao i u sapunici “Sva moja djeca”. Morgana King rođena je 4. juna 1930. kao Marija Gracija Mesina de Berardinis, u Plezentvilu, u porodici sicilijanskog porijekla.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.