REGIONALNE LJEPOTICE

Osjećam da sam na nekoj prekretnici

Razgovarala: Enisa SKENDEROVIĆ

19.8.2018

Hiperaktivna, energična i atraktivna hrvatska pjevačica Lana Jurčević godinama je na sceni. Osim svojom zanosnom figurom i blistavim tenom, lijepa Zagrepčanka pažnju privlači i modnim kombinacijama, zbog kojih je njeni brojni pratioci na društvenim mrežama obasipaju komplimentima.

Ne mogu mirovati

„Upalimo ljubavi“, nova je Lanina pjesma koju je snimila u saradnji s Lukom Basijem. Povodom toga, Jurčević nam je otkrila da li je ona „upalila“ ljubav u svom životu, kako održava vitak izgled te gdje puni baterije.

- Mene ljubav nosi u toliko različitih oblika. Prema muzici, prema tome da stvaram i budem kreativna, ostavljam neki trag iza sebe. Ne mogu mirovati – priznaje Jurčević.

Iako je ljeto na vrhuncu, pjevačica nam priznaje da nju njeno ljeto tek čeka.

- Mene moje ljeto čeka krajem godine kada otputujem u Australiju na koncerte koje imam zakazane tamo. Nakon koncerata spojit ću ugodno s korisnim te ću ostati koji dan duže i otići negdje gdje nisam ranije razmišljala da bih ikad išla direktno iz Hrvatske. Voljela bih otići na Novi Zeland i Filipine – iskrena je Jurčević.

Iako ima žestok tempo, kaže da nijedan godišnji odmor od dvije sedmice ne može mjeriti sa srećom kada stane na binu, a posebno kada čuje publiku da pjevuši njene pjesme. Lana je jedna od onih žena koje, kako kaže, radi stvari prema osjećaju. Voli osjećaj neizvjesnosti te ističe da ne bi ni voljela uvijek znati šta je čeka u životu.

- Uvijek idem prema osjećaju, biram pjesme kako mi intuicija kaže, a i priznajem da osjećam da sam na nekoj prekretnici, tako da vam iskrena budem i mene zanima što će se sve izdešavati do kraja godine, ali kada bismo znali, ne bi bilo zanimljivo – kaže pjevačica.

Lana nam je otkrila tajnu vitkog izgleda, istakavši da su zaslužni pomalo geni, a pomalo adrenalin i sport.

Euforija i ludnica

- Stalno sam u nekoj akciji. Prije dva mjeseca pokrenula sam svoj kozmetički brend „La PIEL“ i koliko mi je do sada uvijek bilo zanimljivo pratiti ljude i reakcije na moje pjesme, tako me oduševio „feedback“ koji sam dobila na prvi proizvod „Beach BABE“ ulje s hijaluronom. Nastala je prava pomama i još ne mogu vjerovati kakva se euforija i ludnica stvorila. Hiljade i hiljade djevojaka i žena ovo ljeto su ga imale u svojim torbama, kupaonicama i plažama – kaže Jurčević.

Iako joj, sasvim sigurno, muškarci mnogo komplimentiraju, ipak...

- Više mi komplimentiraju žene, a od toga većeg komplimenta nema. Volim kompliment i uzvratiti i dati – kaže Jurčević.

Kazala je...

Uvijek sam bila od onih koja će radije donijeti kući deset krpica nego jednu pravu i kvalitetnu stvar. Možda je to greška, a možda i nije

Volim modu jer se mogu igrati i ponekad biti ono što nisam, koliko god čudno zvučalo

Teško mi je reći ko su mi omiljeni dizajneri

Šta god radili u životu, uvijek morate imati nekoga ko vjeruje u vas i dijeli vaše vizije

Volim živjeti nepredvidivo

- Volim putovati i živjeti pomalo nepredvidivo. Ne mogu se zamisliti da svako jutro idem na jedno mjesto raditi, navikla sam na ovaj način života – kazala je Jurčević.

Svojevremeno trenirala tenis

- Svojevremeno sam trenirala tenis. Zahvaljujući tome sam sa Šalate uspjela pokupiti mačku lutalicu koja je kod nas u kući ostala godinama na sveopću žalost mojih roditelja, a pogotovo tate, jer nam se penjala na bilijarski stol i ostavljala tone dlaka na njemu – prisjetila se jednom prilikom Jurčević.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.