KRALJEVSKA PORODICA

Megan Markl opet provocira kraljicu: Pojavila se u minjaku

Princ je poštovao pravila odijevanja i pojavio se u smokingu

AFP

Avaz.ba

30.8.2018

Princ Hari (Harry, 33) i Megan Markl (Meghan Markle, 37) sudjelovali su u humanitarnom događanju na londonskom West Endu, gdje su gledali mjuzikl ''Hamilton''. 

Par je prisustvovao u prikupljanju sredstava za udruženje ''Sentebale'', koje je Hari osnovao 2006., a ona se brine o dobrobiti djece i mladih ljudi iz Lesota i Bocvane koji su oboljeli od HIV-a.

Megan je iznenadila javnost odabirom odjeće pojavivši se u crnoj haljini iznad koljena, a britanski mediji su se raspisali o njenom ignoriranju pravila odijevanja. Istaknuli su da kraljica Elizabeta II (92) sigurno neće biti sretna kada vidi minjak vojvotkinje od Saseksa. Megan su kritizirali i fanovi.  

- Mislila sam da kraljica preferira haljine ispod koljena. Smiješno je što se Megan ponašala i izgledala profinjenije prije nego se udala za princa Harija. Ne pripada među kraljevsku porodicu, jeftino izgleda - komentirali su fanovi kraljevske porodice. 

No bilo je i onih koji su stali na stranu Megan, koja je obukla haljinu kanadske modne kuće "Judith and Charles" te imala punđu.

- Bravo, prodrmala si malo kraljevsku porodicu. Kejt Midlton (Kate Middleton) je često nosila haljinu iznad koljena, pa njoj niko nije prigovarao - istaknuli su. 

Princ je poštovao pravila odijevanja i pojavio se u smokingu, a on i Megan su cijelu večer bili nasmijani i razgovarali s ostalim uzvanicima na humanitarnoj večeri. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.