GODIŠNJICA Ispričala koliko joj nedostaje

Danijela Dvornik: Pokušavam zamisliti Dinu 10 godina starijeg

Jedna od najvećih muzičkih legendi

Story.hr
07.09.2018 09:12

Danijela Dvornik

Na današnji dan prije 10 godina stigla je vijest koja je potresla mnoge. Kralj funka, jedna od najvećih muzičkih legendi, Dino Dvornik preminuo je 7. septembra 2008., ali još živi na svim radiostanicama i u mnogim srcima. 

Svoje najveće ljubavi s nostalgijom se prisjetila i Danijela Dvornik, supruga pokojne legende koja je sa svojim fanovima na društvenim mrežama podijelila fotografiju Dine i sebe iz mlađih dana te je napisala emotivnu poruku svom najdražem.

- 10 godina. Ne znam je li brzo ili sporo prošlo. Ustvari znam, prvih pet godina je sporo prolazilo, činilo se dugo, a onda su se emocije ipak stabilizirale, kao i život uostalom. Nemam pojma što bi bilo kad bi bilo iako sebe koji put uhvatim razmišljajući o tome. Pokušavam zamisliti Dinu 10 godina starijeg s pokojom sijedom dlakom na glavi koja bi mu dala dodatnog šarma. Ali njegova energija sigurno bi prekrila godine. Lijepe bi godine imao, tek 54. Ko zna što bi sve bilo u ovih 10 godina. Danas na tržištu postoje muzički instrumenti i ritam-mašine koje sada u sebi imaju sve integrirano za jednu ozbiljnu produkciju. Ima gomilu mladih klinaca koji bi mu se stavili na raspolaganje u zamjenu za učenje uz Dina. Uživao bi u tome i u bezgraničnim mogućnostima moderne tehnologije. Vjerovatno bi danas radio koncerte u malim količinama, ali puno kvalitetnije, po svom guštu. Jer dođeš u godine kad ti se ne da raditi kompromise, kada usporiš ritam i radiš da ugodiš sebi - napisala je i nastavila.

- Vjerovatno bi radio muziku kakvu je oduvijek želio, bez udovoljavanja širokoj masi, za svoj gušt. Bio bi vjerovatno prisutan na svim društvenim mrežama jer bi napokon mogao reći što god poželi. Možda bi unovčio svoje igranje igrica, imao svoj YouTube kanal i gomilu followera. Možda bi, da je samo malo pričekao, ostvario još neke svoje snove. A možda bi sve to bilo jednostavno previše za njega, previše svega, a najmanje onog jednostavnog života, analognog snimanja na samo 16 kanala, neiscrpne ideje, lakoće življenja i stvaranja, gdje, sve što se dogodi, bude pozlaćeno, a da toga nisi ni svjestan. Jer mladost je takva, luda i poletna, starost je izbirljiva, a kičma opterećena. Nije volio starost i nije htio usporiti ritam. Njegova zadnja slika u mom pamćenju je slika još uvijek mladog Dina, vječnog zaje**** s toplim dječačkim očima. Nedostaješ - napisala je Danijela i izazvala brojne emotivne reakcije fanova. 

Sve je zaključila hashtagom #10 godina otkad te nema, ali ti si tu.

NA VRH