ADRENALIN

Vil Smit proslavio rođendan bandži skokom iz helikoptera

Skočio iz helikoptera kod Velikog kanjona Kolorada u SAD

YouTube

Avaz.ba

26.9.2018

Američki glumac Vil Smit (Will Smith) proslavio je svoj 50. rođendan uspješnim bandži skokom iz helikoptera kod Velikog kanjona Kolorada u SAD.

Kamere koje su snimile akrobaciju za lajvstrim preko YouTubea pokazale su glumca kako na bandži kanapima visi iznad kanjona u sjeveroistočnoj Arizoni.

Ovo je među najljepšim stvarima koje sam ikad vidio u životu - rekao je Smit dok se njihao iznad ponora. 

On je opisao to iskustvo kao prijelaz od “čistog užasa do apsolutne sreće”. 

Kako navode mediji, cijeli događaj je izgledao kao dotjerana epizoda rijaliti televizije. Timovi snimatelja prikazali su Smita, njegovu suprugu Džejd Pinket Smit (Jada Pinkett Smith) i njegovo troje djece kako ih na platformi dočekuju desetine rođaka i prijatelja. Njegov kolega, glumac Alfonso Ribeiro bio je domaćin i intervjuirao je Smita prije i poslije skoka.

Smit je rekao da je uradio bandži skok kao odgovor na izazov kanala YouTubea “Yes theory”. Taj kanal snima ljude koji rade stvari koje su im neprijatne ili teške.

Međutim, akcija je, također, bila za sakupljanje sredstava za dobrotvorne svrhe preko online lutrije za šansu da se gleda skok lično. Sakupljeni novac ide za obrazovanje djece u siromašnim zemljama.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.