SARAJEVO

Petra Haden prvi put na Jazz Festu

Nastupit će u Domu policije 2. novembra zajedno sa svojim bendom

Haden: Snima od 1944. godine

Piše: L. S. R.

14.10.2018

Američka pjevačica Petra Haden jedna je od umjetnica čije se ime veže za različite projekte i značajne umjetničke saradnje. 

Petra je kćerka je legendarnog kontrabasiste Čarlija Hadena (Charlie), koji je nastupao na Jazz Festu sa svojim „Liberation Music Orchestrom“ 2005. godine a ova će izvrsna vokalistica premijerno nastupiti u Domu policije 2. novembra zajedno sa svojim bendom, izvodeći još uvijek neobjavljeni repertoar pjesama Džona Zorna (John). 

Poznata po svojim iznimnim „a cappella“ izvedbama, ova pjevačica čak i kada izvodi popularne bezvremenske hitove Princa (Prince) ili Majkla Džeksona (Michael Jackson), omogućava publici da osjeti novu svježinu koju donosi njena izvedba. Petra snima od 1994. godine a njena diskografija broji 70 albuma.

Sa svojim sestrama Rejčel i Tanjom (Rachel) i (Tanya) članica je ansambla „Haden Triplets“, a njena saradnja sa kompozitorom i gitaristom Džesijem Herisom (Jesse Harris) članom ansambla sa kojim će nastupiti na 22. Jazz Festu Sarajevo, rezultirala je albumom „Seemed Like A Good Idea“.




Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.