HOROR

U avion princa Harija i Megan Markl udarila munja od 30 miliona volti

Vojvotkinja od Saseksa i njen muž prošlog su mjeseca putovali na zabavu u Amsterdam na proslavu 55. rođendana Nika Hausa

Arhiv

Story.hr

14.10.2018

Princ Hari (Harry) i njegova bolja polovica, bivša glumica Megan Markl (Meghan Markle) doživjeli su pravu filmsku scenu, kada je tokom leta u njihov privatni avion udarila munja, prenose britanski mediji. 

Vojvotkinja od Saseksa i princ prošlog su mjeseca putovali na zabavu u Amsterdam kada je njihov luksuzni avion "Dassault Falcon 7X" pogođen.

Munja je pogodila nos, odnosno, prednji dio aviona, jačinom od 30 miliona volti, a iako je ovo bila vrlo dramatična scena, avion je uspio sigurno sletjeti i kraljevski par vratiti na sigurno. 

Nakon ove nemile situacije avion je na popravku proveo gotovo deset dana, a Hari i Megan samo su pukom srećom prošli bez povreda.

Inače, razlog njihovog odlaska u Amsterdam bila je proslava 55. rođendana Nika Hausa (Nick House), osnivača kompanije "Soho House", a par je tamo proveo čitav vikend uživajući u razgledavanju turističkih atrakcija te ukusnoj hrani i piću. 


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.