ISPOVIJEST

Nikol Kidman: Udala sam se za Toma Kruza da bi me spasio od seksualnog zlostavljanja

Prethodno odbijala raspravljati o odnosu s bivšim suprugom

AFP

Avaz.ba

16.10.2018

Nikol Kidman (Nicole) kaže kako joj je brak s Tomom Kruzom (Cruise) pružio "zaštitu" od seksualnog zlostavljanja u Holivudu.

Kidman i Kruz vjenčali su se na Božić 1990. godine, nakon što su se upoznali na setu filma ''Dani groma'' (Days of Thunder) godinu ranije. Bili su u braku više od 10 godina te su posvojili dvoje djece - Uzabel Džejn (Isabellu Jane), rođenu 1992., i Konora Antonija (Connor Antony), rođenog 1995. godine.

Kidman je prethodno odbijala raspravljati o odnosu s Kruzom otkad je on predao papire za razvod 2001. godine, no sad se otvorila o toj temi, piše ''Independent''.

Biti udana za Toma Kruza s 22 godine nešto je o čemu ću uvijek govoriti protiv svoje volje, jer sad sam udana za muškarca koji je moja velika ljubav (Keith Urban) i to mi se čini gotovo nepoštivanjem - napisala je u eseju za ''New York Magazin'' u sklopu serije o ženama i moći. 

- S time na umu, udala sam se jako mlada, no za mene to, definitivno, nije bila moć - bila je zaštita. Udala sam se za ljubav, no biti u braku s ekstremno moćnim muškarcem spasilo me od seksualnog zlostavljanja -  kazala je glumica. 

Dok su bili u braku, Kidman i Kruz glumili su u dva filma zajedno: ''Daleko horizonti'' (Far and Away, 1992) i ''Oči širom zatvorene'' (Eyes Wide Shut, 1999.).

S obzirom na to da se udala za Kruza toliko mlada, Kidman je osjećala da "mora odrasti" nakon kraja braka više od desetljeća kasnije.

Uprkos zaštiti koju je osjećala zbog bivšeg supruga koji joj je mogao pružiti zaštitu u ranoj fazi karijere, Kidman je objasnila kako je ipak iskusila seksualno zlostavljanje kroz život.

Naravno da sam imala #MeToo momente - otkako sam bila mala. No, želim li ih razotkriti u članku? Ne. Dolaze li na poslu? Apsolutno - piše. 

Prošle godine Nikol Kidman napisala je moćan esej o porodičnom nasilju, koji je objavljen u Porterovom izdanju "Incredible Women".

Pedesetjednogodišnja Australka u uspješnoj drami HBO-a ''Big Little Lies'' glumi Kalest Vrajt (Celeste Wright), ženu koju suprug zlostavlja.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.