USPJESI

Zenica ima novu zvijezdu, zove se Adna Šestić

Direktno u polufinale poslao je Janko Popović Volarić koji joj je dao zlatno dugme

Šestić: Moja očekivanja su već ispunjena

Piše: D. PAŠALIĆ

23.10.2018

Zeničanka Adna Šestić (19) od nedjelje navečer jedna je od glavnih tema regionanalnih portala, društvenih mreža, kao i neobaveznih kafa. 

Ona je neprikosnovenom interpretacijom pjesme „O jednoj mladosti“ Josipe Lisac oduševila žiri šeste sezone popularnog muzičkog takmičenja "Supertalent", a direktno u polufinale poslao ju je Janko Popović Volarić koji joj je dao zlatno dugme. Stručnjaci se slažu da je rođena nova muzička zvijezda!

Fantastičan nastup

Adnin fantastičan nastup, koji je oborio sve s nogu, preplavio je društvene mreže.

- Muzikom se aktivno bavim od srednje škole, a na takmičenje sam se prijavila čisto jer sam htjela da dobijem povratnu informaciju od šire publike i uspjela sam u tome - kaže Šestić.

Ne krije kako se potajno nadala prolasku u naredni krug takmičenja, međutim, nije ni slutila da će proći direktno u polufinale.

- Iskreno govoreći, očekivala sam prolazak, ali nisam se nadala toliko da ću dobiti zlatno dugme. Moram priznati da sam oduševljena i komentarima žirija koje shvatam kao veliki podsticaj u nastavku takmičenja - kaže ona.


O svojim očekivanjima mlada Zeničanka skromno kaže da su ona već ispunjena.

- Ono što sam htjela imalo je veze isključivo sa tim da dokažem sebi da sam u stanju izboriti se s takvom situacijom, riješiti se treme, napraviti dobar posao. Došla sam samo po taj tip pobjede - iskrena je Šarić.

Na kraju razgovora vješto čuva detalje o nastupu u polufinalnoj večeri, kada će dati sve od sebe da ponovo oduševi žiri i publiku.

Veliki izazov

- O nastupu u polufinalnoj večeri još ne mogu previše govoriti. Za sada nije ništa praktično smišljeno, ali svakako će biti veliki izazov opravdati očekivanja i dat ću sve od sebe - govori Šestić, koja u Sarajevu studira na Elektrotehničkom fakultetu.

100.000 pregleda za 12 sati 

Snimak Adninog nastupa na YouTubeu u „Supertalentu“ za 12 sati vidjelo je nevjerovatnih 100.000 ljudi.

- Podršku na društvenim mrežama shvatam kao motivaciju više, a trudim se da me ne dotiče toliko hvale - skromna je Zeničanka.

Prvo takmičenje

Nastup u "Supertalentu" njeno je prvo prijavljivanje na takmičenjima ovog tipa.

- Ranije se nisam prijavljivala, jer sam smatrala da sam premlada kako bih publici mogla ponuditi nešto emotivno i originalno. Na neki način je za to potrebno bar malo više životnog iskustva, iako ga ni sada nemam previše - kaže kroz osmijeh Šestić.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.