KOMPLIKACIJE

Darko Lazić hitno operiran: Drama u bolnici zbog unutrašnjeg krvarenja

Iz pluća izvađene dvije litre krvi

Arhiv

Avaz.ba

5.11.2018

Pjevač Darko Lazić hitno je operiran sinoć zbog obilnog unutrašnjeg krvarenja koje mu je otežavalo disanje, saznaje nezvanično "Blic".  

Drama u zemunskoj bolnici, u kojoj Lazić leži već 12 dana poslije saobraćajne nesreće koju je jedva preživio, počela se iznova odvijati u nedjelju u sumrak. 

Lazić se požalio da ne može da diše, pa su mu ljekari snimili pluća i vidjeli zloslutnu sjenku na lijevom plućnom krilu, što je upućivalo na zaključak da se u plućima skuplja neka tečnost. Porodica je obaviještena da se operacija mora hitno obaviti.  

Hirurzi su mu punktirali plućno tkivo i pronašli uzrok sjenke koja je Darku Laziću otežavala disanje. Iz pluća su izvučene čak dvije litre krvi.  

Zdravstveno stanje Darka Lazića je sada poboljšano, a ljekari su cijelu noć pratili stanje pluća. Kako "Blic" saznaje, danas u prijepodnevnim satima hirurzi će donijeti odluku da li je potrebna još jedna punkcija.  

Darko Lazić je prvi put operiran dva dana nakon udesa, 25. oktobra, kada mu je izvađena slezena i zaustavljeno unutrašnje krvarenje. Lazić bi sutradan trebao biti podvrnut operaciji kuka i butne kosti, koje su u nesreći pretrpjele izuzetno teške povrede.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.