REAKCIJE Povodom izjave poznatog muzičara

Rade Šerbedžija odgovorio Štuliću

Ako Johnny kaže da se nismo družili, onda se nismo družili

Jutarnji.hr
11.11.2018 12:48

Šerbedžija: Šaljem poruku kao starom prijatelju

Foto: Arhiv

Rade Šerbedžija je reagirao na izjavu Branimira Johnnyja Štulića da nikada nije bio prijatelj s njim i da se nisu družili, kao i da koristi njegove pjesme bez saglasnosti. U svojoj reakciji za N1 Šerbedžija je izjavio da je prema Štuliću uvijek osjećao "lijepo i iskreno prijateljstvo" i da mu je žao ako je to bilo samo s njegove strane.

Naime, Šerbedžija je na konferenciji za novinare objasnio da već tradicionalna turneja njegovog orkestra "Zapadni kolodvor" nosi ime poznate pjesme Branimira Štulića "Meni se dušo od tebe ne rastaje", koju je, kako je saopćio, Štulić napravio za njegovu predstavu "Hrvatski slavuj" iz 1989. godine. 

- Sada mu, naslovom ovog koncerta, šaljem poruku kao starom prijatelju - rekao je Šerbedžija na konferenciji za novinare.

  • Štulić: Nikad nisam bio prijatelj sa Šerbedžijom
    Štulić: Nikad nisam bio prijatelj sa Šerbedžijom Foto: (Arhiv)

Reagirajući nakon konferencije za medije, Štulić je saopćio da nikada nije bio prijatelj sa Šerbedžijom, da se nikada nisu družili, kao i da pjesmu "Meni se dušo od tebe ne rastaje" nije napravio za Šerbedžijinu predstavu, kao i da je on koristi bez njegove saglasnosti.

Povodom izjave poznatog muzičara, Šerbedžija je dao komentar:

Ako Johnny kaže da se nismo družili, onda se nismo družili. I ako kaže da mi nikada nije dao svoju pjesmu "Meni se dušo od tebe ne rastaje" za predstavu "Hrvatski slavuj" Borislava Vujčića, koju sam režirao u proljeće 1990. u Dramskom kazalištu Gavella u Zagrebu, onda mi nikada nije dao tu svoju pjesmu. I moja predstava nije počinjala s "Meni se dušo od tebe ne rastaje". Ako kaže da nismo šetali zagrebačkom Ilicom, ili da nije bio na rođendanu mog sina, onda nije bio na rođendanu mog sina i nismo nikada šetali pokislom Ilicom. I ako kaže da me nije nikada zvao na svoj koncert u Dubrovnik, onda ja nisam nikada sjeo u avion i doletio za njegov koncert. I ako kaže da nismo nikada, on, Mile Rupčić i ja pili crno vino i pjevali "Jano mori, Jano mori, Jano dušo", onda nismo pjevali pjesme i crno vino nikada skupa pili, ako on tako kaže - rekao je glumac.

Šerbedžija: Ja ću i dalje voljeti njegove pjesme

- Otkad sam upoznao Johnnyja, zavolio sam njegove pjesme, sve to vrijeme osjećao sam prema njemu lijepo i iskreno prijateljstvo. Žao mi je, ako je to bilo samo s moje strane. Ja ću i dalje voljeti njegove pjesme jer one se ne mogu nego voljeti - dodao je Šerbedžija.

NA VRH