LEGENDE

Sve žene Roberta de Nira

Dva puta se ženio i imao jednu ozbiljnu vanbračnu vezu

Piše: Lejla KARAHMET-PUJAGIĆ

2.12.2018

- Stvari ponekad ne ispadnu onako kako smo očekivali – prokomentirao je Robert de Niro (75) svoj razvod od supruge Grejs Hajtover (Grace Hightower, 63).

Nakon više od 20 godina braka, par je shvatio da više ne usrećuju jedno drugo. Vijest da se holivudska legenda razvodi iznenadila je mnoge.

No, cijelu ovu priču neki uzimaju i s rezervom s obzirom na to da ovo nije prvi put da se par, koji se vjenčao 1997. nakon deset godina veze, raziđe.

Obnova braka

De Niro je, naime, već 1999., nakon samo dvije godine braka, prvi put zatražio razvod od Grejs, a tada su vodili i žestoku bitku za starateljstvo nad danas 20-godišnjim sinom Eliotom (Elliot). Konačni papiri nikad, ipak, nisu potpisani. Umjesto toga, 2004. obnovili su brak na privatnoj ceremoniji, kojoj su prisustvovali Martin Skorseze (Scorsese), Meril Strip (Meryl Streep) i Ben Stiler (Stiller).

De Niro i Grejs upoznali su se 1987., kad je ona radila u jednom restoranu u Londonu, a osim sina Eliota, kojem je dijagnosticiran autizam te oboje smatraju kako je to posljedica vakcinacije, imaju i šestogodišnju kćerku Helen, koju im je rodila surogat majka.

Ova holivudska glumčina ima još petero djece - sina Rafaela (Raphael, 42) i kćerku Drenu (47) s bivšom suprugom Dajan Ebot (Diahnne Abbott, 73), kao i blizance Džulijana (Julian) i Erona (Aaron, 23) s bivšom djevojkom Tuki Smit (Toukie Smith).

Robert de Niro, jedan od najvećih glumaca svoje generacije, i dalje je misterija u javnosti, čak i među njegovim najbližim prijateljima. Iz privatnog života, poznato je da se dva puta ženio i imao jednu ozbiljnu vanbračnu vezu. Pripisuje mu se i veza s ljepoticama poput Naomi Kembel (Campbell).

Pažnja javnosti

Godine 1976. oženio se svojom dugogodišnjom djevojkom Dajan Ebot, tamnoputom glumicom i modelom. Pojavila se s De Nirom u tri filma “Taxi Driver”, “Kralj komedije” i “New York, New York”. Živjeli su neko vrijeme u iznajmljenoj kući, koja je uvijek bila puna prijatelja i kućnih ljubimaca. Ali, već prije 1980. njihov brak je bio završen. Zvanično su se razveli 1988. Jedan od razloga bio je, navodno, da je ona željela život u centru pažnje javnosti, a De Niro nije.

Ubrzo nakon razvoda počeo je da viđa tamnoputu manekenku Tuki Smit (Toukie Smith). Ona je mlađa sestra modnog dizajnera Vilija Smita (Willi). Iako nisu živeli zajedno, imaju stanove u Njujorku i Parizu, dugo su bili par. Ona ga je često pratila na premijerama i putovanjima.

Godine 1997., u jednom restoranu upoznao je Grejs, koja je tu radila kao hostesa. De Niro ju je nervirao svojim zahtjevima, a ona jedina u restoranu nije znala ko je on.

Miran život

Oskarovcu De Niru nikad nije bio privlačan Holivud ni glamurozan život slavnih zvijezda.

- Živio sam u Los Anđelesu i radio u Holivudu. Više volim Njujork, jer tamo mogu normalno hodati ulicama. U Los Anđelesu si uvijek na meti fotoreportera. Nemam ništa protiv tog grada, ali nikad nisam želio tu živjeti. Dok sam bio mlad glumac, na sve sam gledao drugačije, ali sad više volim mirniji život - rekao je De Niro.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.