GLUMAC

Leonardo Dikaprio morao vratiti Oskar

Ne radi se o onom na koji ste prvo pomislili

Leonardo Dikaprio na jednoj od ceremonija. Screenshot

Index.hr

12.12.2018

Leonardo Dikaprio (DiCaprio) baš nema sreće s Oskarima. Prvo je čekao gotovo tri desetljeća da osvoji ovu prestižnu nagradu, a samo godinu nakon što je konačno dobio vlastiti klipić, morao je vratiti onaj koji je pripadao Marlonu Brandu za ulogu u filmu ''Na dokovima Njujorka''.

Iako se sve odigralo prije godinu, detalji ovog skandala izašli su u javnost nakon što je ''New York Times'' objavio priču o Džou Louu (Jho Low), koji je finansirao film ''Vuk s Wall Streeta'', koji je kipić poklonio Dikapriju, a trenutno se nalazi pod kriminalističkom istragom.

Screenshot

Prema pisanju ''New York Timesa'', Lou se, zajedno s bivšim premijerom Malezije Najibom Rezakom, našao pod optužbom da je pronevjerio milijarde dolara iz fonda malezijske vlade, piše magazin ''People''.

Poklone su morale vratiti i druge poznate osobe, poput Mirande Ker (Kerr), a vraćeni Oskar se trenutno nalazi u vladinom skladištu u Teksasu. Dikaprio je, također, dobio na poklon Pikasovu (Picasso) sliku koju mora vratiti, dok je Miranda Ker dobila klavir.

Džo Lou danas je bjegunac, a, prema nekim saznanjima, živi u Kini, navodno pod zaštitom tamošnje vlade, i dalje u luksuzu koji je stekao krađom.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.