MUZIKA

Žak Houdek srušio sve rekorde u 2018. godini

Zaslužio titulu najproduktivnijeg pjevača u Hrvatskoj

Žak Houdek. Društvene mreže

Avaz.ba

18.12.2018

„Zvijezdo moga neba“ grandiozna je pop balada, dostojna finala muzičko nikad bogatije godine u kojoj je Žak (Jacques) u izdanju "RTL Musica" objavio čak pet odličnih singlova praćenih vrhunskim videospotovima čime je zaslužio titulu najproduktivnijeg pjevača u Hrvatskoj.

Visoko postavljenu ljestvicu kvalitete, ali i inovativnosti, od koje Žak i njegov tim nikada ne odstupaju, prepoznali su i publika i struka, nominiravši ga za prestižnu nagradu "Zlatni studio" "Jutarnjeg lista" u kategoriji Najboljeg pjevača za 2018. godinu, na što je izuzetno ponosan.

Novim singlom nastavlja plodnu saradnju s eminentnim autorom Antom Pecotićem, čija je pjesma „Sam“, uz još tri ovogodišnje uspješnice „Pravi sretnik“, „Srce“ i „Bit ću tvoje oči“ koje je napisala Andrea Čubrić, podigla produkcijske standarde hrvatske muzike za što je zaslužan muzički  producent Bojan Šalamon Shalla. Videospot „zvjezdane“ atmosfere režirao je Dario Lepoglavec.

Da je Gospodin Glas u jednom od najaktivnijih razdoblja svoje karijere, svjedoče iz sedmice u sedmice gledaoci popularnog televizijskog šoua RTL-a „Zvijezde“, u kojem Žak, kao član žirija te vrlo posvećen mentor, argumentirano komentira i savjetuje takmičare na temelju svog širokog muzičkog znanja i iskustva. Ko će biti nova zvijezda muzičkog neba, saznat će se uskoro, a Žak želi svima da kraj sebe u ovo blagdansko vrijeme imaju nekog ko je najsjajnija zvijezda njihovog neba.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.