HOLIVUDSKI LJEPOTAN

Bred Pit – nije samo bivši Anđeline Đoli

U 2019. u kina stiže drama “Ad Astra” Kventina Tarantina te film “Once Upon a Time in Hollywood”, u kojem glumi s Dikapriom

Pit: Ne manjka mu komplimenata

Piše: Enisa SKENDEROVIĆ

24.12.2018

Američki glumac Bred Pit (Brad Pitt) proslavio je prošle sedmice 55. rođendan. Iako ga godine na papiru stižu, mnogi smatraju da holivudskom ljepotanu ne manjka komplimenata.

- Ti si kao vino, s godinama si sve bolji - komentirala je jedna od obožavateljica.

Iza ovog glumačkog velikana teška je godina na privatnom planu, ali sudeći prema novim izazovima, posao mu ne pati te on i dalje niže zapažene uloge.

Bez detalja

Breda će fanovi u 2019. imati priliku gledati u drami “Ad Astra” te u dugoiščekivanom filmu Kventina Tarantina (Quentin), koji nosi naziv “Once Upon a Time in Hollywood”, a glumački kolega bit će mu Leonardo Dikaprio (DiCaprio). Glumit će i u novom SF filmu rediteljskog velikana Dejvida Finčera (David Fincher) “World War Z 2”.

U filmu “Once Upon a Time in Hollywood”, Dikaprio i Pit glume bivše zvijezde televizijske vestern-serije Rika Daltona (Rick) i njegovog dvojnika Klifa Buta (Cliff Booth) te kako se obojica muče da pronađu posao u Holivudu. No, Dikapriov lik ima poznatu komšinicu, glumicu Šeron (Sharon), koju igra sjajna Margot Robi (Robbie), opisao je reditelj filma Tarantino, koji nije htio otkriti mnogo detalja.

No, ono što je ostavilo veliki trag u Bredovom životu jeste borba za starateljstvo nad djecom Madoksom (Maddox), Paksom (Pax), Zarom (Zahara), Šiloh (Shiloh) te desetogodišnjim blizancima Noks (Knox) i Vivijen (Vivienne), koju glumac već duže vrijeme vodi s bivšom suprugom Anđelinom Đoli (Angelina Jolie).

Pohvalno je, međutim, da su bivši supružnici početkom decembra ove godine, prema pisanju inozemnih medija, konačno prijateljski dogovorili uvjete starateljstva nad njihovo šestero djece i tako izbjegli neugodan proces.

Glumci su u septembru 2016. objavili da se razvode nakon dvije godine braka i 11 godina provedenih zajedno.

Pitova velika ljubav prije Anđeline bila je glumica Dženifer Aniston (Jennifer), koju je glumac, prema pisanju inozemnih medija, ostavio zato što je željela djecu. Iako su mediji pisali da će joj se vratiti, ali i da se svađaju i ne razgovaraju, glumac je otkrio da ih i dalje veže duboko prijateljstvo. Za razvod braka od Aniston 2004. Bred ne krivi Anđelinu nego prekretnicu u karijeri i tadašnje poglede na svijet.

Usponi i padovi

Život pun uspona i padova, neočekivanih obrta i sretnih trenutaka, doveo je plavokosog momka iz malog grada do velike zemlje snova i postavio ga na prijesto glumaca koji nikada ne umiru. U svakom slučaju, nije samo bivši Anđeline Đoli, iako će ga ta ljubav i veza pratiti, vjerovatno, dok je živ.

Dvanaest majmuna

Za ulogu u filmu “Dvanaest majmuna” bio je nominiran za Oskara za najboljeg sporednog glumca. Tu nagradu nije dobio, ali jeste Zlatni globus, što je Bredu osiguralo mjesto u Holivudu i lijepe trenutke u privatnom životu. U decembru 1995. godine, nakon trogodišnje veze, Pit je zaprosio svoju kolegicu Gvinet Paltrou (Gwyneth Paltrow), ali ni ta ljubav nije imala sretan kraj.


Bred i Anđelina: U 2016. objavili da se razvode nakon dvije godine braka i 11 godina provedenih zajedno

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.