SARAJEVO

Suze i ovacije za 250. izvođenje "Žabe"

Jubilarnom izvođenju, prisustvovali su gosti iz BiH i cijelog regiona

M.Kadrić

N. Aj.

26.12.2018

Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
+6

Suze, smijeh i nevjerovatan naboj emocija okupirale su večeras Kamerni teatar 55 u Sarajevu. Razlog tome bilo je 250. izvođenje kultne predstave "Žaba".

"Žaba" je rađena prema tekstu Dubravka Mihanovića, a režiju potpisuje Elmir Jukić. Obilježena je i 10. godina izvođenja, a upravo prema ovoj predstavi snimljen je i istoimeni film. 

Večeras su na sceni briljirali akteri "Žabe" Emir Hadžihafizbegović, Aleksandar Seksan, Mirsad Tuka i Moamer Kasumović, a s razlogom se danima tražila karta više.

Jubilarnom izvođenju, prisustvovali su gosti iz BiH i cijelog regiona.

Višeminutnim ovacijama i aplauzom nagrađena je kompletna ekipa, a glumci su izašli na binu kako bi se poklonili.

- Rijetko kada se obraćamo nakon predstave. Četiri situacije su bile kada smo govorili, jer je nemoguće poslije ovakve jedne psihološke drame bilo šta govoriti. Ali ovo je posebna noć, 250. predstava. Od kako nas je Juka okupio u Domu policije prije 10 godina, obišli smo cijeli svijet, kako se kaže, s ovom predstavom. Značajan je ovo datum u ovom vremenu - kazao je između ostalog Emir Hadžihafizbegović.

Pridružili su im se i Jukić i Mihanović te autor muzike Dino Šukalo.

Zajedno su uručili zahvalnicu beogradskom reditelju Kokanu Mladenoviću u ime Kamernog teatra 55 kao i predstave "Žaba" te Bogiću Bogičeviću i jednoj od glavnih istražiteljica u Hagu Neni Tromp.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.