ISPOVIJEST

Sara Hajlend: Htjela sam sebi oduzeti život, a pisala sam i oproštajna pisma

Progovorila o najtežem periodu života

Pratioci su joj pružili podršku i bodrili je zbog hrabrosti. Instagram

Avaz.ba

13.1.2019

Američka glumica i zvijezda serije "Moderna porodica" Sara Hajlend (Sarah Hyland, 28) u šouu komičarke Elen Dedženeres (Ellen DeGeneres, 60) progovorila je o najtežem periodu života. 

Iako je godinama skrivala probleme sa zdravljem, danas o njima otvoreno govori. Kako kaže, to je zbog svih onih koji imaju iste probleme, a ne usude se priznati ili se njih iz kojih god razloga srame. 

Mlada glumica od djetinjstva se bori sa zdravstvenim problemima, a do sada je imala ukupno 16 operacija, uključujući dvije transplantacije bubrega.

View this post on Instagram

27. You were amazing. 28? Whatcha got for me?

A post shared by Sarah Hyland (@sarahhyland) on

Jedan bubreg donirao joj je otac, a drugi brat. Na Elenino pitanje je li ikad bila u depresiji ili možda razmišljala o oduzimanju vlastitog života, Sara o odgovoru nije dugo razmišljala.

- Da, naravno da jesam. Poslije 26-27 godina bolesti i svakodnevne hronične boli, bilo je vrlo teško. Pisala sam oproštajna pisma u glavi, a u njima sam objašnjavala najbližima zašto sam to napravila i da nisu oni zbog toga krivi. Bila sam vrlo blizu oduzimanja vlastitog života, ali sam, nasreću, odustala od toga. Pomogla mi je jedna osoba koju neću imenovati, ali me saslušala i uvjerila me da mi je hitno potrebna terapija - priznala je Sara.


Isječak glumicinog priznanja na društvenim je mrežama podijelila i sama Elen, a Sarini pratioci pružili su joj podršku i bodrili je zbog hrabrosti.

- Ti si uistinu pravi borac. Divim ti se jer si mlada djevojka, a toliko si toga već prošla. Drži se i uvijek vjeruj u sebe, ti to možeš - samo je jedan od mnogih komentara njezinih fanova. 

Neki su otišli korak dalje i nesebično joj ponudili pomoć.

U tim teškim trenucima velika joj je podrška i momak Vels Adams (Wells, 34), inače bivši takmičar televizijskog šoua "Savršena nevjesta" i barmen iz serije "Bachelor in Paradise".

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.