REAKCIJA

Kardi Bi izazvala pažnju provokativnim spotom, pa odgovorila hejterima: Nosit ću na sebi ono što želim

Tako su mnogi u komentarima na YouTubeu, ali i društvenim mrežama napali repericu da ovakav video uradak za pjesmu nikako neće pomoći ženama

Avaz.ba

26.1.2019

Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
+3

Reperica Kardi Bi (Cardi B, 26) je svojim provokativnim i vrlo gledanim videom za pjesmu "Twerk" izazvala ogromnu pažnju. Uprkos velikom pregledu, ne dijele svi oduševljenje viđenim spotom. 

Tako su mnogi u komentarima na YouTubeu, ali i društvenim mrežama napali Kardi da ovakav videouradak za pjesmu nikako neće pomoći ženama i njihovom statusu u društvu, već ide "niz dlaku" uvrijeđenom i dominantnom mišljenju, posebno u hip hop kulturi, kako su žene i dalje tek seksualni objekti. 

- Ovaj snimak govori ženama da mogu nositi što god žele i kad god to žele, a ne će i dalje uvijek značiti ne. Ako ''tverkam'' polugola, to ne znači da zbog toga zaslužujem biti napadnuta i silovana - napisala je reperica rezolutno u svom obraćanju, čvrsta oko svog stava da ženskom rodu čini uslugu novim spotom koji je objavila. 

Čini se da je sve to skupa poprilično iznerviralo Kardi Bi, koja je odgovorila nekima od mnogobrojnih pratilaca koji su je prozvali.

Iako na muzičkom planu niže same uspjehe, privatno kod Kardi Bi ne cvjetaju ruže. Ona i reper Ofeset (Offset, 27) razišli su se nakon nešto više od godinu braka zbog njegove nevjere. Kardi je saznala za njegovu aferu putem medija koji su objavili sporne SMS-ove, a on ju od tog trenutka neprestano moli za oprost. Na društvenoj mreži objavio je i snimak da bi svi znali da ne može preboljeti repericu, a nekad sretni par ima jednogodišnju kćerku.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.