JET SET

Porodica Majkl Džeksona: Lešinari, ovo je linč, a on se ne može braniti

Brojni korisnici su zaprepašteni i navode da više ne vjeruju u nedužnost kralja popa

Majkl Džekson. Screenshot

Avaz.ba

28.1.2019

Porodica Majkl Džeksona (Michael Jackson)  je javnim linčem nazvala ogorčene reakcije nakon projekcije novog dokumentarnog filma na "Sundance" festivalu u kojem se ponovo kralja popa optužuje za seksualne napade.

Porodica Džekson je već početkom septembra skandaloznim i patetičnim nazvala novi film Den Rida (Dan Reeda) "Napuštajući Neverland" po muzičkom kalifornijskom ranču.

Brojni korisnici su zaprepašteni i navode da više ne vjeruju u nedužnost kralja popa, koji je 2005. oslobođen optužbi za zlostavljanje maloljetnika. Majkl je umro 2009. predoziran lijekovima.

- Majkl je uvijek okretao drugi obraz, kao što smo uvijek činili kada su ljudi napadali našu porodicu, tako to rade Džeksoni, navela je porodica pjevača u izjavi. 

- Ali ne možemo tiho pratiti taj javni linč, kada se lešinari na Twitteru i drugim mrežama koji nisu poznavali Majkla obrušavaju na njega. Majkl nije tu da se brani, a da je, te optužbe ne bi bile izrečene -  zaključila je njegova porodica. 

U četverosatnom dokumentarcu koji će u proljeće biti prikazan na kanalu HBO dvojica muškaraca optužuju Majkl Džeksona da ih je zlostavljao kada su imali 7, odnosno 10 godina. Danas su četrdesetogodišnjaci.

Nakon pjevačeve smrti tužili su njegove nasljednike, ali žalbe su odbačene zbog zastare.

Majkl Džekson je nekoliko puta bio optužen za pedofiliju.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.