JET SET

Novi okršaj između Megan Markl i Kejt Midlton

Markl je učestalo na meti kritičara

Kejt Midlton i Megan Markl. Screenshot

Avaz.ba

29.1.2019

Svjetski mediji svakodnevno iznose nove detalje vezane za brak Megan Markl (Meghan Markle) i princa Harija (Harry), a kritičari 37-godišnju vojvotkinju ne prestaju napadati. 

Bilo da je riječ o odjeći, ponašanju, odnosu prema porodici pa sve do posljednjih natpisa koji ju optužuju da je cijelu trudnoću lažirala, Megan je učestalo na meti kritičara, posebno onih putem društvenih mreža.

Upravo iz tog razloga, zbog zabrinutosti za vojvotkinju od Saseksa, ali i Kejt, palača Kensington je, kako prenosi "IBTimes", pokrenula kampanju pod nazivom "Pozdrav ljubaznosti" da bi se zaustavio val negativnih komentara i uvreda na račun supruga prinčeva Vilijama (William) i Harija

Međutim, nije dugo trebalo da se oglase fanovi dviju vojvotkinja i ponovo izazovu sukob. Kako navode pojedini komentatori, Megan se ne može uspoređivati s Kejt jer, po njihovim tvrdnjama, Megan proživljava puno goru situaciju nego vojvotkinja od Kembridža kada se udala za princa Vilijama.

Neki su otišli i korak dalje, pa su tako komentirali da Kejt zapravo nikad nije ni bila maltretirana od medija i javnosti, što se ne može reći i za trudnu Megan. 

- Jedina žena koja je zlostavljana od svih, uključujući neke od vas novinara je Megan, pa molimo da nas ne vrijeđate tako što uključujete Kejt jer ona niti približno nije maltretirana kao Megan svakodnevno - napisala je jedna od fanova vojvotkinje od Saseksa. 

Da situacija nije nimalo sjajna, govori i izjava dobro upućenog izvora kraljevskoj porodici za magazin "Hello" koji tvrdi kako je cijela palača u strahu zbog užasnih prijetnji koje se svakodnevno upućuju vojvotkinjama putem društvenih mreža.

Palača je oduvijek pratila komentare, no to je sada postalo zastrašujuće. Tokom protekle godine ostavljene su na stotine hiljada komentara, a među njima su se našle i dvije-tri poprilično zastrašujuće prijetnje.

- Možeš izbrisati komentar, blokirati i prijaviti osobe Instagramu, ali i policiji. Ružne stvari i svađe dolaze podjednako od fanova Kejt, ali i Megan - rekao je izvor za britanski "Hello". 

 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.