EKSKLUZIV

Moj zet Tjeri Anri rado dolazi u Bosnu

Dosta ga zanimaju naša kultura i tradicija

Razgovarala: Edina BAKIĆ

17.2.2019

Kao bomba je u medijima prije skoro devet godina odjeknula vijest da je čuveni fudbaler Tjeri Anri (Thierry Henry, 41) u vezi sa Sarajkom Andreom Rajačić (33), kćerkom uglednog hirurga Nebojše Rajačića.  

I prije i nakon te vijesti, njih dvoje vješto su od javnosti skrivali svoju vezu i privatni život. Procurilo je tek toliko da su se Anri i Andrea vjenčali i da imaju troje djece Tristana, Tatijanu, i Gabrijela, koji ovih dana s djedom i majkom borave na olimpijskoj ljepotici Jahorini.

Andrein otac živio je i radio 29 godina u Kuvajtu, a sada mu je adresa u Beogradu, gdje je angažiran u jednoj privatnoj klinici. U Kuvajtu su Andrea i njena mlađa sestra Jovana završile srednju školu da bi nakon toga nastavile obrazovanje u Americi, gdje su obje završile studij menadžmenta.

Morske obale

Andrea se bavila manekenstvom, iako to ne voli isticati, a Anrija je upoznala u Španiji tokom posjete sestri. Tada se i rodila ljubav izmeđi njih dvoje.

Ni doktor Rajačić nije se oglašavao o ovoj temi, a sada je o svom čuvenom zetu, unucima i kćerci, koji žive u Londonu, ekskluzivno govorio za “Dnevni avaz”.

- Anri voli skoro sve sportove i poznaje dosta sportista iz Bosne i Hercegovine, posebno fudbalera, pa uživa i da se druži s njima. Iako je tip koji voli topla mora, a mi ovdje nemamo plaho morske obale, rado dođe u Bosnu – govori nam Rajačić.

Dolaze li često kod Vas u posjetu ili Vi kod njih?

- Naravno, viđamo se svakog mjeseca. Ako ne mogu oni doći, ja se rado uputim u London. Ipak su to moja djeca.

Hoćete li nam otkriti kakav je privatno Tjeri Anri?

- Vjerujte mi da je divan čovjek. Plemenit je i veoma dobre duše. Dosta ga zanimaju naša kultura i tradicija, zato rado i dolazi. Ne smijem mnogo detalja da vam otkrivam, jer on, ali i moja kćerka, veoma cijene privatnost. Ovo vam govorim zato što sam obećao. Oni toliko drže do privatnosti da se godinama ništa nije znalo o njihovom životu, zato i ja nikad nisam detalje otkrivao, što je i normalno.

Veća odgovornost

Je li teško imati zeta koji je slavna svjetska ličnost?

- Da vam kažem iskreno, nije nimalo lako. Njima je posebno teško, jer ne vole da se bilo šta o njihovom privatnom životu zna u javnosti. Mene manje jure nego njih, ali opet me zovu i pitaju. Nekako se izvučem. Ljudi previše zadiru u nečiju privatnost, ali oni maksimalno bježe od toga.

Uspijevaju li u Londonu zadržati privatnost?

- Uspijevaju tako što vrlo malo izlaze. U Londonu je deset puta gore nego ovdje, jer tamo prate svaki njihov korak. Vjerujte mi, nije nimalo lako biti u njihovoj koži. Posebno kad neko ne uživa u tome da eksponira sebe i porodicu, kao moj zet, privatnost postaje još veća odgovornost.

Kada razgovarate s Tjerijem o Bosni, Balkanu, našem narodu... šta kaže?

- On za Bosance kaže da su talentirana nacija, posebno u sportu, što njega i zanima. Sviđa mu se, svakako, i taj naš humor. S obzirom na njegovu veličinu i ono ko je, zaista je veoma jednostavan čovjek, koji nema komplekse.

Predivno je

Došli ste prije nekoliko dana na Jahorinu. Znaju li djeca skijati?

- Ne znaju da skijaju, stariji tek uči, a dvoje drugih su još mali da stanu na skije.

Kakva je Jahorina, je li im teško da se prilagode?

- Predivno je ovdje, opkoljeni smo snijegom, a njima je to veoma zanimljivo. U Londonu imaju priliku da vide snijeg, ali je ovdje nekako drugačiji doživljaj. Sviđa mi se što postoje i igraone za djecu, staze na kojima mogu da uče skijati... Unucima to svakako odgovara, kao i kćerci i meni.

Dolazi li Andrea sa suprugom i djecom, ali i bez njih, često u BiH?

- Dugo nije bila pa je, zato, ovaj odmor iskoristila da obiđe i prijatelje. Vezu između Andree i Sarajeva nemoguće je izbrisati, čak i u Londonu ima prijateljice iz bh. prijestonice, s kojima se druži.

U martu opet na Jahorinu

- Vidjet ćemo koliko ćemo ostati, bar još sedam dana. Vratit ću se nakratko u Beograd i onda opet u martu dolazim na Jahorinu, ali bez kćerke i unuka. Veoma volim skijanje, a s obzirom na to da na olimpijskoj ljepotici imamo vikendicu, zimski period je odlična prilika da tu i boravimo.

- Druga kćerka, također, živi u Londonu, ali ovog puta nije došla u Sarajevo s nama, jer nije mogla dobiti godišnji odmor – kaže doktor Rajačić.

U krugu dragih ljudi

Kako ste Vi proveli vrijeme u Sarajevu prije nego što su Vam se kćerka i unuci pridružili?

- Divno, u krugu dragih ljudi. Inače sam anagažiran i u jednoj privatnoj sarajevskoj klinici te je idealna prilika da se sretnem sa prijateljima. Onda, kad sam u bh. prijestonici, uživam da odem u neko od pozorišta – govori nam Rajačić.

Andrea djecu uči naš jezik

- Unuci znaju engleski jezik pa se nekako sporazumijevaju s drugom djecom na Jahorini. S druge strane, nije im stran ni naš jezik, Andrea ih uči, a i njima se sviđa. Uglavnom, za sada ga razumiju, ali još ne pričaju – kaže doktor Rajačić.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.