LJUBAV U OFSAJDU

Poznati sportski zetovi: Bosanke koje su osvojile svjetske fudbalske asove

Sarajka Andrea Rajačić u braku je s čuvenim fudbalerom Tijerijem Anrijem

Rajačić i Anri na Vimbldonu. Društvene mreže

19.2.2023

Žene fudbalera oduvijek su intrigirale javnost, a veoma brzo završavale na naslovnicama magazina i postajale miljenice reditelja prijenosa utakmica. Koliko utjecaj imaju slavni fudbaleri primjer je Irine Šajk (Shyak) i Kristijana Ronalda (Cristiano).

Lijepa Irina zamolila je, nakon raskida s Ronaldom, da je otprate na Instagramu svi oni koji je znaju preko njega, zgodna Ruskinja je u sekundi je izgubila 11 miliona pratilaca.

Hasanović: Porijeklom iz Srebrenice. Društvene mreže

Naša mala zemlja kao rasadnik lijepih žena može se pohvaliti s nekoliko sportskih poznatih zetova. U nastavku donosimo listu manekenki iz naše zemlje koje su postale ljepše polovine svjetskih fudbalskih asova.

Meta reditelja

Sarajka Andrea Rajačić u braku je s čuvenim fudbalerom Tijerijem Anrijem (Thierry Henry) s kojim danas živi u Londonu. Andrea se bavila manekenstvom, iako to nikad nije voljela isticati, a Anrija je upoznala u Španiji tokom posjete sestri. Tada se i rodila ljubav između njih dvoje. U vezi su do 2008. godine, kasnije su se vjenčali te imaju troje djece - Tristana, Tatijanu, i Gabrijela dok slavni fudbaler ima i jedno dijete iz ranijeg braka.


Rajačić i Anri na Vimbldonu. Društvene mreže

Bosanskohercegovačka ljepotica Laila Hasanović s adresom u Kopenhagenu ljubila je danskog reprezentativca Jonasa Oldera Vinda (Wind), a veoma često bila je glavna podrška svom dečku na tribinama, pa je tako često bila meta reditelja prijenosa utakmica, a moglo bi se reći da je donijela i sreću ekipi ove skandinavske zemlje jer su prvi put izborili plasman u četvrtfinale.

Hasanović danas ljubi poznatog poduzetnika Alvara Gelingsa (Gellings), Nijemca koji je zabilježio velike uspjehe u modnoj industriji.

Intrigiraju javnost

Manekenka Aida Muratović, porijeklom iz Sanskog Mosta, ljubi slovenskog fudbalera Andreja Kotnika. Ljubavi između fudbalera i manekenki oduvijek su intrigirale javnost, tako je i u slušaju ovog para koji je skupa već skoro tri godine, a svoju vezu su ovjekovječili na Instagramu prošle godine. 

Muratović i Kotnik: Uživaju u ljubavi. Društvene mreže

Muratović se do sada okušala i u Bolivudu, a na svom modnom putu srela je i turskog pjevača Tarkana Tevetolua (Tevetoglu), kojeg je oduševila. Svojevremeno je osvanula na naslovnici svjetski poznatog FHM magazina te je krasila stranice slovenskog izdanja “Playboya”.

Manekenka i pjevačica Nermina Mekić-Piters (Pieters), porijeklom iz Sarajeva, supruga je nizozemskog nogometaša koji igra u Engleskoj, Erika Pitersa (Pieters) s kojim ima kćerku.

Nermina i Erik Piters. Društvene mreže

Nakon manekenstva, Nermina je počela je graditi uspješnu muzičku karijeru. Ona je pjevački talent svojevremeno pokazala i u šouu realnosti “The Real Housewives of Cheshire”.

Bosanka najljepša na Mundijalu

Partnericu australskog fudbalera Džejmija Meklarena (Jamie Maclaren, 24) Ivu Arapović-Mellaren su mediji i pratioci Svjetskog prvenstva u Rusiji 2018. godine proglasili jednom od najljepših WAGS-ica.

Iva i Džejmi Meklaren. Društvene mreže

Zgodna Iva je porijeklom iz Bosne i Hercegovine, a smatra se Australkom i Bosankom, kao što piše na njenom profilu na društvenoj mreži. Iva voli provoditi ljeta i na hrvatskoj obali i s pratiocima dijeliti fotografije s ljetovanja. U vezi s fudbalerom je od 2016. godine, a nedavno su se i vjenčali.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.