SUDBINA Pjevač narodne muzike Šaban Šaulić poginuo u Njemačkoj

Stravične nesreće poznatih: Samo četvero je dobilo drugu šansu za život

Avaz.ba
17.02.2019 19:28

Pjevač narodne muzike Šaban Šaulić poginuo je u jutarnjim satima u Njemačkoj.

Zvijezda narodne muzike u automobilu je, bio s vozačem i kumom, a nesreća se dogodila u okolini Bilefelda, gdje je sinoć i nastupao.

Šaban je hitno prebačen u bolnicu, gdje je umro.Na veliku žalost, saobraćajne nesreće ostavile su traga u životima brojnih poznatih ličnosti. Vaterpolista Dača Ikodinović 2008. godine teško je povrijeđen u saobraćajnoj nesreći kod Kaća, na magistrali Zrenjanin - Novi Sad. Proslavljeni sportista je upravljao dvotočkašem, a zbog neprilagođene brzine udario je u "jugo" koji se kretao u istom pravcu.

Darko Lazić je nedavno imao saobraćajnu nesreću koju je preživio na sreću doktora i brze intervencije.

Popularni voditelj i glumac Dragan Marinković Maca doživio je saobraćajnu nesreću na Nišićevoj visoravni u Bosni u decembru 2014., a osim materijalne šteta, nije bilo povrijeđenih.

Pjevačica Vanja Mijatović je 2013. doživjela nesreću kad se vraćala poslije koncerta iz Novog Sada u Beograd. Vozilom je upravljao njen kolega Stefan Petrušić, a s njima je bila i Ana Sević. Sve troje su, srećom, prošli bez težih povreda.

- Ne mogu da vjerujem šta čujem, molim se za njega. Ne želim ni da mislim negativno - rekla je Vanja kad je čula šta se dogodilo njenom prijatelju Darku.

Makedonski pjevač Toše Proeski među onim je poznatima koji su, na veliku žalost, izgubili život u saobraćajnoj nesreći. On je poginuo 16. oktobra 2007. godine kod Nove Gradiške, a u trenutku nesreće krenuo je za Hrvatsku. U saobraćajnoj nesreći lakše su povrijeđeni vozač automobila, kao i Tošetova menadžerka Ljiljana.

Darko Radovanović i njegov menadžer Aleksandar Milošević poginuli su u junu 2011. u teškoj saobraćajnoj nesreći koja se dogodila na obilaznici kod Ostružničkog mosta prema Surčinu. Pjevač je iza sebe ostavio suprugu i kćerku.

Ljubiša Stojanović Luis život je izgubio u 59. godini kad je u julu 2011. svojim automobilom prešao u suprotnu kolovoznu traku i naletio na drugo vozilo, kojim je upravljao mađarski državljanin.

Pjevačica Silvana Armenulić, poginula je u stravičnoj nesreći koja se dogodila prije 42 godine. Njena tragična smrt izazvala je veliku pažnju javnosti, naročito zbog brojnih misterioznih okolnosti koje su je pratile.

Nebojša Saveljić, član "Montenigersa", poginuo je u 28 godini (1999) u nesreći na putu Podgorica - Cetinje, kada je automobil udario u stijenu. Nastradali su i njegova djevojka Tanja i prijatelj Aca.

Mlađi brat Jašara Ahmedovskog Ipče imao je samo 28 godina kad je poginuo u julu 1994. na Ibarskoj magistrali kod sela Šopići u blizini Lazarevca.

Komentari

NA VRH