TUGA Šaban Šaulić trebalo bi da bude sahranjen u Aleji zaslužnih građana na Novom groblju u Beogradu

Medicinska sestra sa naših prostora bila uz Šabana: Ljudi, ovaj čovjek je najveća muzička zvijezda

Telegraf.rs
17.02.2019 21:58

Kralj narodne muzike Šaban Šaulić poginuo je poslije teške saobraćajne nesreće u Njemačkoj.   

Zajedno sa Šabanom Šaulićem u vozilu koje je krenulo put aerodroma bili su njegov kum Slobodan Boban Stojadinović i muzičar Mirsad Kerić. Prema nezvaničnim informacijama, oni su poslije nastupa u Njemačkoj otišli u hotel, a iz hotela su krenuli put Diseldorfa negdje oko četiri ujutru, gdje je trebalo da se ukrcaju na let za Beograd.

Prilikom sudara, Šabanu je pukla srčana aorta i u besvjesnom stanju je prevezen u bolnicu. Tamo ga je odmah dočekao tim ljekara koji su se borili za njegov život - ispričao je sa žaljenjem Markata koji kaže da ništa nije naslućivalo na ovakvu tugu.

Kada je Šaban stigao u bolnicu jedna od medicinskih sestara, koja je, ispostavilo se ubrzo, sa područja bivše Jugoslavije, odmah ga je prepoznala i vrisnula.

- Ljudi, ovaj čovjek je najveća muzička zvijezda u Srbiji! - viknula je doktorima, međutim stručni tim, iako je davao sve od sebe, nažalost nije uspio da mu spase život.

Vozač koji je upravljao vozilom u kome su bili Šaulić i Mirsad Kerić, trenutno je u kritičnom stanju i ljekari mu se bore za život, dok je pjevačev kum Bobi zadobio prelom tri rebra i polomljeni su mu zubi.

Njemački mediji pišu da je saobraćaj dugo poslije nesreće bio zaustavljen, kao i da su vatrogasne ekipe jedva izvukli povrijeđene iz automobila.

- Spasilačka služba dobila je jutros oko 6.50 sati da se na auto-putu A2 u pravcu Dortmunda desio težak udes u kojem su učestvovala dva vozila - objavio je portal Westfalen-blatt.de o saobraćajnoj nesreći u kojoj je život izgubio popularni pjevač. Do 9.30 sati put je bio neprohodan, pošto su vatrogasci dva sata četvoro povrijeđenih ljudi izvlačili iz smrskanog automobila.

Preme nezvaničnim informacijama, Šaban Šaulić trebalo bi da bude sahranjen u Aleji zaslužnih građana na Novom groblju.

Komentari

NA VRH