OTVORENO

Nataša Bekvalac za "Avaz": Ne moram više ništa trpjeti

Sudski proces u kojem se njenom bivšem suprugu Luki Lazukiću sudi za krivično djelo nasilje u porodici još traje

Bekvalac: Živimo u surovom svijetu i žene moraju biti nezavisne i snažne

E. SKENDEROVIĆ

27.2.2019

Iza atraktivne srbijanske pjevačice Nataše Bekvalac (38) težak je životni period koji se ona trudi ostaviti u prošlosti. Sudski proces u kojem se njen bivši suprug Luka Lazukić tereti za krivično djelo nasilje u porodici još traje, zbog čega pjevačica nije željela detaljnije govoriti o toj temi dok ne bude donesena presuda. 

Riješila je ipak da javno stavi do znanja svim ženama da je nasilje neoprostivo te je u razgovoru za „Dnevni avaz“ otkrila je li kraljica novih ljubavi, kao što nosi naziv jedna od njenih pjesama, prošlost ostavila iza sebe, na koji način odgaja kćerke Hanu i Katju...

Djeca i karijera

Nakon aktuelne pjesme „Mala plava“, kojom je također poslala vrlo jasnu poruku da nam se sve loše u životu vraća kao bumerang, Bekvalac kaže da sprema saradnju s popularnim bh. dvojcem Jalom Bratom i Bubom Korelijem (Corelli).

- Radujem se saradnji s divnim i talentiranim kompozitorima i producentima Jalom Bratom i Bubom Korelijem. Međutim, s obzirom na to da je još rano, ne želim da otkrivam više detalja, osim da sam sigurna da će to biti duga i uspješna saradnja – kaže Bekvalac.

Kada snimate u studiju, vlada li stroga disciplina?

- Ne, nisam tip koji se tako ponaša prema ljudima. Više volim da se svi ludo zabavljamo i da se družimo i da tako stvaramo umjetnost. Uvijek se zbližim sa saradnicima i postanemo prijatelji.

Jedna od Vaših pjesama nosi naziv „Kraljica novih ljubavi“. Recite nam je li Nataša kraljica novih ljubavi?

- Nekad bila. U posljednjoj godini sam potpuno zaboravila na ljubav, posvećena sam djeci i karijeri. Čini mi se da sam se preporodila otkako sam fokusirana na prave stvari. O ljubavi ne razmišljam, a mogu biti iskrena i reći da je ni ne priželjkujem. Super mi je ovako.

Koliko Vas prošlost opterećuje?

- Gledala ili ne gledala unazad, prošlost se ne može promijeniti, tako da sam odlučila da ne gubim vrijeme i da radim na svojoj budućnosti kako bi bila što bolja i svjetlija.

Jeste li jedna od onih koja nakon životnih brodoloma izlazi jača?

- Ponekad i nemate izbora osim da izađete jači, da se saberete što prije i da krenete naprijed.

Dobri ljudi

Čemu pokušavate naučiti svoje kćerke?

- Prvenstveno da budu dobri ljudi i da budu samostalne. Živimo u surovom svijetu i žene moraju da budu nezavisne i snažne. Time kupuju svoju slobodu, svoj mir i ne moraju apsolutno ništa da trpe. Tome ću ih učiti.

U čemu pronalazite mir?

- U vremenu koje provodim s djecom na našem imanju u Čeneju. Dolazak Katje me je oplemenio i podmladio i dobila sam još jedan veliki motiv da se borim.

Rođendan od 5.000 eura 

Bekvalac je nedavno proslavila prvi rođendan kćerke Katje, a pohvalila se fotografijama na društvenim mrežama. Potrudila se da joj taj dan bude savršen.

Mediji u Srbiji špekuliraju da je za slavlje pjevačica potrošila 5.000 eura.


Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.