PRINOVE

Marinko Rokvić za "Dnevni avaz": Djeca su mi obećala da će biti još unučadi

Nikola Rokvić postao otac po drugi put, a Marinko dobio peto unuče

Slavica i Marinko Rokvić: Ponosna baka i djed. Arhiv

Piše: N. AJNADŽIĆ

2.3.2019

Pjevač Nikola Rokvić postao je otac po drugi put. U srijedu je njegova supruga Bojana Barović rodila sina kojem su ime dali Simeon, a već imaju dvoipogodišnju kćerku Leonu.

Dobra muzika

Sreći nema kraja za porodicu Rokvić. Nikola je zajedno s ocem Marinkom i bratom Markom, također popularnim pjevačima, slavio do zore. A gdje su oni, tu je i dobra muzika. Marinkova supruga Slavica na Instagramu je objavila brojne videosnimke sa slavlja. Ovo je Marinkovo peto unuče.

Najstariji Rokvić uživa u sretnim porodičnim trenucima.

- Nije mi prvo unuče, a nije ni posljednje. Barem su mi tako obećali da će biti. Super, naravno, sretni smo. A Nikola se izgubio već od momenta kada se taj predivni čin desio, on je u haosu. Slavili smo do pet ujutro. Šta drugo reći. Hvala Bogu da je sve prošlo kako treba. I Bojana i maleni su super i dobro se osjećaju, a trebalo bi i da izađu iz bolnice – kaže nam Rokvić.

Ističe da je velika radost kad čovjek dočeka unuke.

- Ovi su stariji, već su kao odrasli. A djeca nas samo nazovu i kažu da će nam dovesti unuke. I Slavica i ja budemo sretni. Osjećaj je predivan – ističe ponosni djed.

Priznaje da je prema unucima popustljiviji nego što je bio prema svojoj djeci.

- Kako da ne. Unucima je sve dopušteno. Hoću da ih razmazim – kroz smijeh govori Rokvić.

Porodica Rokvić: Ovih dana slave prinovu. Instagram

Isti posao

Slavlje povodom Simeonovog rođenja nije moglo proći bez pjesme, a Marinko, Nikola i Marko zajedno su pjevali i smjenjivali se na mikrofonu.

Na pitanje kako usklađuju privatno i poslovno, s obzirom na to da se sva trojica bave istim poslom, Marinko odgovara:

- Ima svega. Ne kritika, ali, naprimjer, kada je snimanje neke pjesme u pitanju, naravno da se konsultujemo. I oni mene i ja njih. Ranije sam ja njih kritizirao, a sada oni mene i daju mi neke sugestije. U svakom slučaju, super se nadopunjujemo. Uvijek i oduvijek smo podrška jedni drugima i to je najbitnije.

Rado dolazi u Bosnu 

Marinko je rođen u Bosanskom Petrovcu, a sa suprugom Slavicom već dugi niz godina živi u Beogradu. U domovinu rado dolazi.

- Kako da ne, kad god me pozovu, ja dođem u Bosnu. Kada bude prilike, bit ćemo na koncertu – poručuje Rokvić.

Dobri odnosi s vanbračnim sinom

Popularni pjevač nikada nije krio da ima vanbračnog sina Darija, koji živi u Kanadi, a kojeg je priznao čim je DNK analiza potvrdila srodstvo.

A upravo je Slavica bila ta koja je utjecala da Marinko i Dario imaju dobre odnose. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.