MUZIKA

„Metallica“ posvetila pjesmu poginuloj djevojci koja je bila njihov fan

Pjesma inspirirana pričom porodice tragično nastradale djevojke

Piše: L.K.P.

6.3.2019

Na koncertu u Teksasu, u proteklu subotu, legendarna „Metallica“ prvi put je uživo odsvirala pjesmu “Here Comes Revenge”, koja se nalazi na njihovom posljednjem albumu “Hardwired…To Self-Destruct”. 

Ova pjesma inspirirana je pričom porodice tragično nastradale djevojke koja je bila fan „Metallice“, a koju je usmrtio vozač u alkoholiziranom stanju. Nakon te velike tragedije, njeni roditelji počeli su slušati „Metallicu“ i odlaziti na njihove koncerte kako bi na taj način ostali povezani sa svojom kćerkom.

U intervjuu za „Virgin Radio“ Džejms Hetfild (James Hetfield) izjavio je da je pjesmu napisao u pokušaju da shvati njihovu situaciju:

- Razmišljao sam o tome kako je uopće moguće pronaći nešto pozitivno na ovom svijetu što te može ponovno povezati s tvojom kćerkom umjesto da pukneš, postaneš ogorčen i želiš napasti onog koji ti je to učinio. Pokušavam sagledati njihovu perspektivu iz koje osveta vjerovatno izgleda snažno i primamljivo, ali ne zadovoljava potrebu za ponovnim povezivanjem – priznao je Hetfild.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.