UŽASNO

Zbog ove scene pred kamerom mnogi su bili sigurni da je Majkl Džekson zaista pedofil

Nešto najljepše je dijeliti krevet s nekim koga voliš, rekao je kralj popa

Avaz.ba

9.3.2019

Dokumentarac "Leaving Neverland", u kojem dvojica mladića bliskih Majklu Džeksonu (Michael Jackson) tvrde da ih je on godinama seksualno zlostavljao, izaziva sve više reakcija i stotine hiljada ljudi širom svijeta uvjerene su da je Džekson zaista bio pedofil

Slična situacija se dogodila i 2003. godine, dok je Džekson još bio živ, nakon premijere filma Martina Bašira (Bashir) "Život s Majklom Džeksonom".

Mnogi tvrde da je kontroverzni dokumentarac pokopao kralja popa i da je već tada svima bilo jasno da su njegovi odnosi s dječacima u najmanju ruku čudni. Martin Bašir u nekoliko je navrata u spomenutom filmu pitao Džeksona zašto kao 44-godišnji muškarac spava u istoj sobi s dječacima.

- Djeci trebaju ljubav i milovanja. Roditelji ih zapuštaju, previše vremena provode za kompjuterima. Želim im pružiti ljubav - rekao je tada Džekson, a onda je uslijedila scena koja se mnogima smučila.

Naime, Džekson je u filmu predstavio svog 12-godišnjeg prijatelja, dječaka koji se liječio od raka. Tokom intervjua Džekson je grlio dječaka i držao ga za ruku te govorio da ga voli.

- Nešto najljepše je dijeliti krevet s nekim koga voliš - rekao je.

Priznao je pred kamerom da s dječakom dijeli krevet, a dječak je kazao da mu je Džekson rekao: "Ako me voliš, spavat ćeš sa mnom u krevetu."

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.