OTKRIĆE

Gdje je i šta danas radi Debi Rov, druga supruga Majkla Džeksona

Par se vjenčao 1996. godine, tri mjeseca nakon njegovog razvoda od Lise Mari Presli

Majkl Džekson je medicinsku sestru Debi upoznao u jednoj privatnoj dermatološkoj klinici. Arhiva

Avaz.ba

13.3.2019

Debi Rov (Debbie Rowe), druga supruga Majkla Džeksona (Michael Jackson), nakon razvoda se potpuno povukla i ne pojavljuje se u javnosti. Majkl Džekson je medicinsku sestru Debi upoznao u jednoj privatnoj dermatološkoj klinici gdje je dolazio na tretmane. Navodno se prvi susret dogodio 1991. godine.

Par se vjenčao 1996. godine, tri mjeseca nakon njegovog razvoda od Lise Mari Presli (Lisa Marie Presley). Prvi Džeksonov brak svima se činio bizaran, a nakon njega uslijedio je još bizarniji brak, razvod i dogovor oko skrbništva nad djecom koju je Debi rodila.

Džekson je 2003. godine u intervjuu Martinu Baširu (Bashir) priznao da mu je Debi doslovno poklonila djecu. Kasnije se dugo nagađalo o načinu na koji su djeca začeta, a neki izvori kažu da Majkl Džekson i Debi Rov brak nisu konzumirali te da su djeca začeta umjetnom oplodnjom.

Dugo se nagađalo i o tome jesu li Princ (Prince) i Paris uopće Majklova biološka djeca, s obzirom na to da je on bio afroamerikanac, a djeca imaju svijetle oči i plavu kosu.

Navodno je Rov jednom prilikom priznala da nikada nisu imali intimni odnos. 

- Kada se moj sin Princ Majkl rodio bio sam na porodu. Bio sam na porodu i svoje kćerke Paris. Nisam se mogao strpiti da je okupaju, pa sam je odmah odnio kući. Pedijatar se nije bunio, a ni Debi. Ona je ostala u bolnici oporavljati se nakon poroda - rekao je Džekson u bizarnom intervjuu.

Par se razveo 1999. godine, a skrbništvo je Debi dobrovoljno dala Majklu.

- Nisam zaslužila da budem majka djeci. Majkl se budio noću, presvlačio ih, kupao i hranio. Djeca trebaju ostati s njim - navodno je rekla Debi. Nakon Džeksonove smrti bila je u vezi s jednim bliskim saradnikom Majkla Džeksona.

Nakon Džeksonove smrti skrbništvo nad njegovom djecom dobila je njegova majka Ketrin (Katherine), ali je Debi ponovno uspostavila dobar odnos s Princeom i Paris. Prije nekoliko godina oboljela je od raka dojke, a Paris joj je bila velika podrška. Danas ima 60 godina.

Paris Džekson i Debi Rov. Instagram

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.