PORODIČNA SVAĐA

Sin Majkla Džeksona s bakom na sudu: Ne da imanje oca

Prethodno je bilo rasprava oko njegove oporuke nakon višestrukih izdanja podnesenih tokom godina

Blanket i Ketrin Džekson. ET

Z. K.

23.3.2024

Porodična svađa oko naslijeđa Majkla Džeksona (Michael Jackson) se nastavlja, a navodi se da je njegova majka Ketrin (Katherine) dobila oko 55 miliona dolara u proteklih 15 godina.

Mjesečna naknada

Kako navodi Mirror, Ketrin dobija značajnu mjesečnu naknadu u ukupnom iznosu od više od 160.000 dolara mjesečno. Prema ostavštini, navodno je dobijala i druge novčane isplate, a njen džeparac iznosio je ukupno 33 miliona dolara.

Ova vijest je objavljena nakon što je predstavnik imanja potvrdio da su podnijeli pravne dokumente usred njihovog spora s Majklovom majkom oko advokatskih troškova za koje ona želi da imanje plati račun.

Smatra se da Majklovo ogromno imanje sada vrijedno 111 miliona dolara, a koje je poslano zakladi kada je preminuo. No, porodica se i dalje svađa oko bogatstva. Posljednja oporuka pop ikone podnesena je godinama prije njegove smrti, a konačna verzija podnesena je 2002. godine. Kralj popa je nažalost preminuo nekoliko godina kasnije, odnosno 25. juna 2009. godine.

Prethodno je bilo rasprava oko njegove oporuke nakon višestrukih izdanja podnesenih tokom godina. Međutim, sve su verzije tvrdile da su njegovi interesi stavljeni u "Porodični fond Michaela Jacksona".

Majklove želje bile su da 20 posto njegovog imanja ode u humanitarne svrhe, a ostatak bi se podijelio između Majklove mame Ketrin Džekson i njegove djece. Nakon majčine smrti sva preostala sredstva išla bi njegovoj djeci.

Radili zajedno

Međutim, ranije ove sedmice otkriveno je da su sin Blanket i njegova baka nedavno radili zajedno kako bi spriječili zadužene za ostavštinu Majkla Džeksona da izvrše golemu poslovnu transakciju kojoj su se jako protivili.

Mediji izvještavaju da u dokumentima 22-godišnji Blanket objašnjavao kako su on i njegova baka iznijeli svoje argumente protiv dogovora, a sud je potom presudio protiv njih i zatvorio slučaj. 

Međutim, sada se Ketrin odlučila žaliti na presudu, a Blanket se ne slaže, niti želi da ostavština njegovog oca plaća njene pravne troškove.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.