PROCESI Kralj narodne muzike preminuo 17. februara

Evo šta će porodica Šaulić uraditi Šabanovom ubici koji je izazvao sudar

Njihova namjera je da Turčin koji je vozio pijan i bez vozačke dozvole dobije što veću moguću kaznu

Avaz.ba
20.03.2019 09:04

Porodica Šaulić bi mogla dobiti više od 300.000 eura

Foto: Kurir.rs

Porodica Šabana Šaulića tužit će Alsina Leventa, koji je izazvao udes u kojoj je pjevač poginuo 17. februara.

Njihova namjera je da Turčin koji je vozio pijan i bez vozačke dozvole, i to ukradeni automobil, dobije što veću moguću kaznu, a planiraju i naplatiti odštetu za pretrpljeni bol zbog gubitka voljenog člana porodice.

Oni mogu dobiti više od 300.000 eura, koliko bi pjevač zaradio od najmanje 20 ugovorenih nastupa u 2019. godini.

- Iako će njemačka policija i tužilaštvo po službenoj dužnosti Leventa procesuirati, oni ne žele sjediti skrštenih ruku. Trenutno se raspituju kakvu kaznu Alsin može dobiti, tačnije koliko godina će provesti u zatvoru. To prvenstveno žele uraditi kako Turčin više ne bi izazvao ovakvu tragediju i još neku porodicu zavio u crno - kazao je izvor blizak porodici, a prenosi "Stars".

Gordana se navodno raspitala i koliko finansijsku štetu može naplatiti od Alsina. Iako joj novac neće nadoknaditi gubitak muža, ima plan u šta će investirati nadoknadu.

S obzirom na to da je porodica odlučila da od kuće u Šapcu naprave Šabanov muzej, novac će uložiti u to da bi očuvali lijepu uspomenu na pjevača.

Podsjetimo, obdukcijom je utvrđeno da je Šaban preminuo od posljedica sudara, kao i njegov muzičar Mirsad Kerić. Kum Slobodan Stojadinović, koji je bio s njima u kolima, i dalje se oporavlja od teških povreda.

Oglasi

NA VRH