PJEVAČI

Mišo Kovač izlazi iz bolnice nakon teške plućne infekcije

Muzička legenda bi do kraja sedmice trebala biti puštena u svoj dom u Zagrebu

Mišo Kovač: Plućna infekcija ga je jako umorila. Instagram

Avaz.ba

21.3.2019

Mišo Kovač izliječio se od teške infekcije pluća te nakon dugog boravka u Specijalnoj bolnici za plućne bolesti u Rockefellerovoj ulici u Zagrebu napokon ide kući, prenosi Slobodna Dalmacija. Bolest je uspješno izliječena, a Mišo bi do kraja sedmice trebao biti pušten u svoj dom u Zagrebu.

- Dobro je, najgore je prošlo. Do petka, čak i prije, trebao bi biti pušten kući - kazao je izvor blizak muzičkoj legendi za Slobodnu Dalmaciju. 

Tamo će se Mišo oporavljati i pripremati za dugoiščekivani koncert u zagrebačkoj Areni, a kako bi što brže i lakše ozdravio, pomagat će mu njegovi najbliži.

Plućna ga je infekcija jako umorila, zbog čega je krajem februara završio na liječenju u zagrebačkoj Klinici za plućne bolesti na Jordanovcu. Pušten je potom na kućnu njegu, ali ljekarska procjena je bila da će se bolje oporaviti u bolnici. Zato je opet vraćen na liječenje, ovaj put u Kliniku u Rockefellerovoj - prisjetili su se njegovi najbliži. 

Još u decembru, Mišo se suočio s prvim većim zdravstvenim tegobama, poput povišene temperature, zbog čega je morao otkazati druženje s novinarima koje se trebalo održati uoči posljednjeg odrađenog koncerta u "Spaladium Areni" u Splitu. Iako je bio bolestan, nastup nije planirao odgoditi pa su ljekari dali sve od sebe kako bi mu pomogli da bude sposoban odraditi koncert bez poteškoća. 

Nakon koncerta, njegovo stanje počelo pogoršavati. Tako je imao vrtoglavice i povišenu temperaturu te probleme sa sinusima, a glas mu je pucao. Sve to rezultiralo je plućnom infekcijom koja ga je prikovala za bolnički krevet iz kojeg bi sada napokon trebao biti pušten kući.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.