JET SET

Balašević za kuću u Istri dao 400.000 eura, a evo šta sve vila posjeduje

Mještani, iako znaju da je kantautor kupio kuću, ne žele pričati o tome

Đorđe Balašević. Arhiv

Avaz.ba

10.4.2019

Novosadski kantautor Đorđe Balašević, kako pišu hrvatski mediji, kupio je vilu u Istri, za koju je izdvojio 400.000 eura.

Nedaleko od Umaga nalazi se malo mjesto Brtonigla, gdje je Đorđe Balašević nedavno zadovoljno, pretpostavlja se zbog kupovine kuće, sjedio u jednom restoranu. Ipak, mještani, iako znaju da je kantautor kupio kuću, ne žele pričati o tome. Kažu da ih i ne zanima jer svako ko tu kupi vilu, bit će samo vikendaš.

Oko Balaševićeve vile ima još osam identičnih koje još čekaju imućne vlasnike, a svaka od luksuznih kuća ima 200 kvadrata, kao i veliku okućnicu u čijoj se sredini nalazi bazen. Osim toga, posjeduje i garažu za dva automobila, veliki dnevni boravak, četiri spavaće sobe, svaka sa zasebnim kupatilom, vanjsku i unutrašnju kuhinju, ali i podno grijanje, saunu i džakuzi, piše 24sata.hr.

U blizini vile nalazi se prirodni park, dok je more na svega šest kilometara, tako da, ukoliko mu dosadi kupanje u bazenu, može veoma brzo otići i na plažu.

Kako navodi spomenuti hrvatski mediji, ovakva vila, kakvu je kupio Balašević, košta između 300 do maksimalno 450.000 eura, ali može koštati i duplo više ako se kupi po principu "ključ u ruke".

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.