MINI INTERVJU

Saša Krmpotić: Detalji nas uvlače u mikrosvijet likova

Utjelovljuje Kiku štaku

Krmpotić: Zahvalan na prilici. Arhiv

Piše: N. AJNADŽIĆ

25.4.2019

Predstava „Sjećaš li se Doli Bel“ osvojila je publiku u BiH, a sprema se i na put van domovine. Jedan od 12 glumaca koji su na pozorišnim daskama predstavili likove iz istoimene knjige Abdulaha Sidrana, a u režiji Kokana Mladenovića je i Saša Krmpotić, koji je utjelovio Kiku štaku.

Ispričana priča

Osim njega, sjajna glumačka imena ispisala su priču - Emir Hadžihafizbegović, Gordana Boban, Mirsad Tuka, Davor Golubović, Elma Juković, Admir Glamočak, Tatjana Šojić, Muhamed Hadžović, Sabit Sejdinović i Sin Kurt.

- Velika je čast i privilegija biti dijelom glumačke postave. Mnogo sam zahvalan i sretan na prilici da igram sa svojim starijim kolegama, od kojih mnogo učim i koji su puni podrške prema svojim mladim kolegama – govori nam Krmpotić.

„Sjećaš li se Doli Bel“ izazvala je ogromno interesiranje javnosti i u regionu, a brojne napisane kritike su itekako pozitivne. Više puta je istaknuto da predstava nema glavnog glumca, već da su svi glavni.

- Predstava je tako koncipirana da, osim priče o mladom Dini i njegovom odrastanju, uspijemo dobiti uvid i u druge priče koje se dešavaju oko Dine. Od Dininih prijatelja, njegove ljubavi pa sve do njegovog oca i državnog uređenja 1963. godine. Tu su mnogi detalji koji nas uspiju na trenutak uvući i u mikrosvjetove tih likova. Sve to zajedno daje prelijepo ispričanu priču o jednom prelijepom vremenu – iskren je mladi glumac.

Dug život

Na konstataciju da mnogi predstavi predviđaju dug život, Krmpotić govori: 

- Vjerujem da imamo predstavu koja će živjeti dugo. A šta će biti poslije, vrijeme će pokazati. Sada smo tu.

Ova predstava trenutno gostuje po gradovima u BiH. Sljedeće igranje zakazano je 30. aprila u Zenici, a uskoro će biti izvođena i u zemljama regiona.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.