JET SET

Evo zašto Tomas Markl vjerovatno nikada neće upoznati svog unuka

Tomas i Megan Markl. Screenshot

Avaz.ba

6.5.2019

Megan Markl (Meghan Markle) jutros je rodila sina, a iz palače su objavili kako je njena majka Dorija Regland (Doria) presretna. Dok je ona uz svoju kćerku, Meganin otac Tomas nema takvu priliku. Poznato je da vojvotkinja od Saseksa i njen otac imaju loš odnos, zbog čega se pretpostavlja kako Tomas nikada neće upoznati svog unuka.

Prema pisanju "Daily Maila", bliski izvori tvrde da je Tomas bio jedini član porodice kojem Megan nije javila da je trudna. Marklov prijatelj također je otkrio kako je u svojoj čestitki na trudnoći Tomas kćerki napisao da će "biti odlična majka, bez obzira na njene nedavne poteškoće'' jer vjeruje da je ona dobra i brižna žena, osvrćući se na ranije trzavice s kćerkom još od njene udaje za princa Harija (Harry). 

Iako se htio pokazati kao dobar otac, Megan je prekinula odnose s ocem te ga potpuno ignorira, a razlog tome je što je medijima prodavao fotografije i informacije iz njenog privatnog života otkako je postala povezana s kraljevskom porodicom. 

Tako je zaradio 130 hiljada dolara (227 hiljada KM), na lažnim paparaci fotografijama uoči njenog vjenčanja koje je snimio plaćeni fotograf, a koje su trebale prikazivati Tomasa kako se priprema za vjenčanje svoje kćerke, pri čemu je trebalo izgledati kao da ga novinari i fotografi neprestano prate. 

Ipak, on nije prisustvovao velikom danu svoje kćerke, a uz to ga je Megan isključivala iz svih drugih stvari u životu. Također, supruga princa Harija ignorirala je njegove mnogobrojne poruke koje joj je upućivao na javnoj televiziji i u intervjuima, baš kao što je to radila i njegova druga kćerka - Meganina polusestra Samanta (Samantha). 

Bez obzira na to što ga ignorira, Markl je odlučio o unuku progovoriti preko britanskog tabloida ''The Sun'', koji prenosi da je Markl presretan zbog rođenja unuka. 

- Nadam se da će dijete služiti britanskoj kruni s naklonošću, čašću i dostojanstvom - rekao je. 

Kako je Megan oca potpuno udaljila od sebe i svoje nove porodice, pretpostavlja se da Tomas nikada neće imati priliku upoznati svog novorođenog unuka šta god pokušao učiniti.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.